Fetițele sunt, de la cea mai fragedă vârstă, adevărate domnițe, cu un simț al gustului foarte dezvoltat și cu o tendință înnăscută spre frumos și feminitate. Trăsăturile de viitoare gospodine și mame trebuie cultivate din copilărie, de aceea camera în care se desfășoară copilăria trebuie să fie plăcută, comodă și feminină. În continuare vom încerca să vedem prin ce se deosebește interiorul unei camere pentru fetițe de orice alt interior.    

Interiorul camerei pentru fetițe

Camera pentru fetițe și vârsta lor

Designul camerei pentru fetițe depinde, în mare măsură, de vârsta lor. Dacă fetița nu a împlinit încă 5-6 ani, deosebit de pasionantă i se va părea camera unei prințese de poveste, iar dacă vorbim despre fetițe de vârstă școlară mică, aceste preferă interioarele elaborate și mai „mature”, deoarece își doresc să semene cu mama. După 11-12 ani, fetițele tind spre originalitate, de aceea vor opta pentru un interior unic și neobișnuit. Dacă părinții planifică să schimbe decorul o dată la câțiva ani, ei pot experimenta cu îndrăzneală, dar dacă reparația este făcută pentru o perspectivă mai îndelungată, este mai bine să nu cădeți în extreme, ci să vă gândiți la o cameră universală cu detalii caracteristice.

Interiorul camerei pentru fetițe

Greșeli în interiorul camerei pentru fetiță

Deseori părinții sunt conduși de stereotipuri atunci când încearcă să decoreze camera fetiței. Există o serie de greșeli tipice pe care este mai bine să nu le comiteți:

  • Culoarea roz. Asociațiile cu rochițele și fundițele de fetițe sunt transferate deseori în interiorul camerei, dar acest lucru este greșit. Înainte de a decide referitor la soluțiile coloristice, este mai bine să o întrebați pe viitoarea stăpână a camerei ce culori preferă. Și dacă aceasta alege rozul, nimic nu vă împiedică să îl combinați cu alte culori.
  • Colțișorul de sport este doar pentru băieți. Se crede că doar băieților le place mișcarea, iar fetițele se joacă liniștit pe canapea cu păpușile. Nu trebuie să cultivați copiilor acest stereotip, și dacă o bibliotecă masivă nu se încadrează deloc într-o cameră de prințese, atunci o bară pentru dans și o oglindă vor fi foarte potrivite.
  • Este prea devreme pentru cochetărie. Așa cred mulți părinți, excluzând măsuța de toaletă și oglinzile din camera fetiţelor și cumpărând un dulăpior mic pentru haine în locul unuia mare. Greșit! Indiferent de vârstă, fetițele sunt niște mici domnițe!

Interiorul camerei pentru fetițe

Cameră tematică pentru fetițe

Alegerea temelor pentru camera tinerei domnițe este foarte variată. Poate fi vorba despre o cameră de prințese, după cum am arătat mai sus, un castel medieval, cu mobilă în baroc, de exemplu. O altă variantă răspândită – zâna de poveste cu diverse atribute decorative fermecate. Puteți opta și pentru alte teme, mai puțin obișnuite, și decora camera fetiței cu imaginile diferitor animale sau eroi din desene animate. Destul de interesant arată și tematica florală, cu inimioare și fluturași.

Interiorul camerei pentru fetițe

Sursa