Prima veste superbă cu care putem începe acest articol este una foarte bună: Copiii născuți vara sunt mai înalți și mai puternici decât cei născuți iarna sau primăvara.

Acestea au fost rezultatele unui studiu efectuat pe un grup de 7.000 de copii. Aceste beneficii pot fi oferite de expunerea mamelor la soare. Astfel, organismul bebelușului primește vitamina D necesară pentru formarea oaselor de la lumina solara. Studiul făcut de Universitatea Bristol, Marea Britanie, indică faptul că tot procesul are loc atunci când bebelușul se află în burtica mamei.

Și pentru că sunt speciali și puternici, haideți să trecem în revistă o serie de propuneri de nume pentru copiii care se nasc vara.

Nume de fete născute vara:

Aida: un nume de origine arabică și semnifică „fericită”. Aida este un nume cu multă melodicitate în sunet și este asociat cu opera scrisă de Verdi în 1871: Aida, care povestea despre o prințesă etiopiană ce moare pentru a-și salva poporul.

Iulia (varianta engleză: Julia) - Pentru fetițele născute în luna iulie, Iulia este un nume foarte special. Numele Iulia este de origine romană, fiind varianta feminină a numelui Iulius (de la Iulius Cezar). Iulia semnifică „cea tanara”.

Delia - un nume special și destul de rar care semnifică „născut în insula Delos” - o insulă însorită a Greciei. Are și 2 variante foarte frumoase: Adelia sau Cordelia. În mitologia greacă, insula Delos era locul de naștere al zeului Apollo și al zeiței Artemis.

Coralia - Cu adevărat un nume care te face să visezi la frumusețea verii și a plajelor de la capăt de mare. Coralia a fost de fapt numele unei zâne dansatoare într-un balet celebru din secolul 19.

Augusta cu varianta frumoasă: Augustina - un nume de origine romană, varianta feminină a puternicului și magicului nume Augustus - un mare împărat roman. E clar un nume perfect pentru bebelușii născuți în luna August.

Petra - un nume încântător și are legătură biblică cu un mare sfânt creștin: Sfântul Petru și Paul. Petra este un nume de proveniență greacă și înseamnă „piatră”. De aici apare și credința că acest nume are o aură de putere și succes.

Paula - de asemenea, un nume legat de Sfântul Petru și Paul, de origine italiană și semnifică „micuță”.

Lidia - un nume de origine greacă, reprezentând apelativul pentru femeile frumoase dintr-o zonă estică a vechii Elade.

Maria și toate variantele ale acestui nume puternic: Mariana, Marina, Mariela, Marinela, Mărioara: Maria este cel mai popular nume de fată din multe țări ale lumii. Este un nume cu mare putere divină, pentru că Maria era numele mamei lui Isus Hristos. Pentru creștini, cuvântul „Maria”, după transcrierea ebraică, și Mariana, după transcrierea grecească, înseamnă „aleasă, iubită de Dumnezeu”. 

Nume de băieți născuți vara:

Augustin - Dacă bebelușul se naște în August, e clar că numele acesta este predestinat. Este un nume de origine romană, cu mare încărcătură și rezonanță istorică, fiind și numele unuia dintre cei mai puternici și iubiți împărați romani: Augustus.

Aldo - un nume de origine germanică și semnifică „cel bătrân și înțelept”.

Adonis - un nume de origine greacă, cu semnificații mitologice. Adonis era un semizeu ce întruchipa frumusețea, dar avea și puteri magice, deținând secretul tinereții veșnice. Un nume frumos și plin de energie pentru un băiețel născut vara, în apogeul frumuseții naturii.

David - un nume de origine ebraică cu semnificația „cel iubit”. Este și un nume de inspirație biblică. Despre oamenii cu acest nume se spune că au un talent special de a conduce oamenii.

Mario și Marian - variante masculine ale numelui Maria, care au, de asemenea, rezonanță și putere biblică.