În urmă cu șase luni, Mariana Cernenco la doar 39 de ani a decedat în urma unei lupte grele și chinuitoare cu cancerul. A lăsat în urmă patru copii cu vârstele de 10, 9 și gemeni de 3 anișori, iar unicul sprijin al familiei este tatăl, care pe lângă cei micuți, mai are și datorii enorme.

Mariana Cernenco a plecat la ceruri chiar în ziua în care gemenii ei împlineau trei anişori. „De ziua mea, la şapte ani, mi-a dăruit-o mama această păpuşă. A lăsat-o pe pat. Ea atunci nu era acasă”, povestește Mihaela Cernenco, fetița mai mare.

Nu aveau o locuinţă a lor şi trăiau la gazdă. Când Mariana a început să se simtă tot mai rău s-au mutat cu traiul la părinţi. Şi-au adus aici toate lucrurile, doar că nu au unde să le ţină. Camerele sunt atât de mici, încât nu au practic unde să se mişte. Camera în care doarme Mihaela are doar nouă metri pătraţi, suprafaţă în care încape doar un pătuc şi un dulăpior. Lecţiile le face în camera bunicilor. E doar un pic mai mult spaţiu aici. Ceilalţi trei fraţi ai Mihaelei stau la cealaltă bunică din partea mamei, Această despărţire îî afectează mult. De sărbători îşi doresc să se întâmple o minune şi să stea cu toţii împreună.„Vrem să fim împreună, eu, tata, fraţii şi surorile”, spune Mihaela, printre lacrimi.

mamaplus

Aceasta este şi dorinţa fratelui ei mai mare, Constantin, care, împreuă cu gemenii în vârstă de trei ani, stău la cealaltă bunică, ce locuieşte în vecinătate. „Ei în fiecare zi întreabă de mama, mănâncă, se roagă la Dzeu să o aducă pe mama acasă”, spune Ioana Stihari, bunica, mama Marianei Cernenco.

Matei are o boală genetică – mucoviscidoză. De două-trei ori pe zi trebuie să facă inhalaţii şi să ia medicamentele prescrise de medic. „Sunt şi medicamente gratis, dar sunt şi medicamente care trebuie să le procurăm de peste hotare”, spune bunica Ioana Stihari, bunica.

Ilinca are trei anişori, dar oftează mai mereu. Dorul de mama o apasă tot mai mult. Rămas singur cu patru copii, Vladimir Cernenco, care are 36 de ani, munceşte zilnic, ca să le poată asigura un viitor copiilor săi.

”El lucrează în fiecare zi pentru că el pe noi ne iubeşte”, spune Constantin Cernenco, în vârstă de zece ani.

Pentru DONAȚII, accesați acest LINK.