Timp de 26 de ani, soții Marian din localitatea Ignăței raionul Rezina au crescut 27 de copii care au fost ocoliți de dragostea părintească, dar și 4 copii proprii. Dragostea și mila față de copiii care au rămas fără părinți i-a făcut pe soți să-și transforme propria locuință în Casă de Copiii de tip Familial ”Marian”.

Din dorința de a face fericiți și alți copii, pe lângă ai lor biologici, soții Marian și-au transformat locuința într-o casa de copii de tip familial. Iar acum le spun mamă și tată tocmai 31 de copii.

”Niciodată nu am făcut diferență între propriii copii și cei pe i-am luat la educație. De la început așa și a fost – nu a fost tanti, nu a fost „chioche” cum spuneau ei, mama și gata. Am avut și greutăți, foarte multe greutăți am avut, în schimb acuma vedem bucuria, vedem rezultatul. Toți am cules, toți am conservat, toți am închis pe iarnă, ca la fiecare moldovean. Beciul să fie plin cu murături, cu brânză, cu vin, compoturi, salate.”, spune mama copiilor Nina Marian.

Cel mai mic copil pe l-au luat în familia lor a fost un bebeluș de numai 8 luni. Din cei 31 de copii ai soților Marian din localitatea Ignăței, Rezina, doar 4 sunt copiii lor biologici. Însă dragostea lor atotcuprinzătoare ajunge pentru toți.

Potrivit datelor statistice prezentate de către Ministerul Sănătății, numai în anul 2018 au fost înregistrate 60 de case de copii de tip familial, unde sunt educați circa 300 de copii.