Oamenii de știință afirmă că cele mai multe trăsături le moștenim de la tați. Cu toate acestea, și mamele ne oferă o bună parte din calitățile și capacitățile pe care le posedă. Capacitatea de a slăbi, starea de spirit, memoria sau chiar ridurile de expresie și celulita – sunt doar câteva dintre ele. Am vorbit într-un articol anterior despre asta. Acum însă, vom trece în revistă trăsăturile cele mai importante pe care le putem prelua de la tații noștri.

Înălțime

Aparent, această afirmație cum că înățimea se moștenește de la tată este susținută de știință. Înălțimea unei persoane este determinată de cel puțin 700 de variații genetice moștenite de la ambii părinți. Cu toate acestea, gena înălțimii fiecărui părinte pare să funcționeze într-un mod ușor diferit. De exemplu, genele tatălui sunt importante în stimularea creșterii și, prin urmare, a înălțimii.

Dinți strâmbi

În cazul în care tatăl are sănătatea dentară precară, copilul este mai probabil să fie nevoit să viziteze cabinetul stomatologului mai des decât colegii săi, chiar dacă mama lui are o dantură grozavă. Totul, de la carii la dinți strâmbi și alte probleme dentare pot veni direct din gura tatălui.

Gen

Tații sunt 100% responsabili pentru sexul nou-născuților lor. Cromozomii X și Y, cunoscuți în mod obișnuit ca cromozomi sexuali, definesc sexul copilului. Fetele moștenesc un cromozom X de la tatăl lor, rezultând un genotip XX, iar bărbații moștenesc un cromozom Y de la tatăl lor, rezultând un genotip XY. Deoarece mamele dau doar cromozomii X, tații dețin control total asupra sexului.

Gropițe

În multe culturi, gropițele sunt văzute ca un semn al frumuseții și atractivității. Cu toate acestea, oamenii de știință descriu gropițele ca pe un defect cauzat de scurtarea mușchilor faciali. Se presupune că gropițele sunt moștenite, deoarece sunt o trăsătură genetică dominantă și sunt mai frecvent moștenite de la tată.

Amprentele digitale

Nu există 2 amprente exact la fel, deoarece sunt un model unic. Cu toate acestea, amprentele unui bebeluș pot să semene cu cele ale tatălui lor! Tiparele de amprentă sunt trăsături genetice moștenite de la tații noștri.

Strănut

Mulți dintre noi cunosc cel puțin o persoană care strănută necontrolat când se uită la soare sau la alte lumini strălucitoare. Ei bine, aceasta este o altă trăsătură genetică de care este responsabil tatăl. Această afecțiune este cunoscută sub numele de sindrom Achoo și este mai probabil să fie transmisă de tată.