Potrivit unui studiu realizat de Welch, o companie americană specializată în sănătate și nutriție, maternitatea implică până la de trei ori mai multă muncă decât orice altă meserie sau profesie. După monitorizarea rutinei obișnuite a mai mult de 2.000 de mame din America de Nord, care au copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, s-a descoperit că majoritatea muncesc între 98 și 100 de ore pe săptămână, în medie, DOAR îngrijind copiii.

mamaplus

Aproape 60% dintre ele își petrec încă 39 de ore din viață la serviciu. Făcând suma, este vorba despre două zile complete de lucru și o jumătate de normă în fiecare zi. Sau, s-ar ajunge la echivalentul a trei locuri de muncă, cu program de luni până vineri.

Mamele au puțin timp de distracție cu copiii

Când au fost intervievate de Welch, mai multe mame au recunoscut că au petrecut foarte puțin timp de recreere cu copiii lor și nici pentru ele nu au făcut nimic. Peste 40% au spus că se simt permanent copleșite, deoarece treburile într-o casă cu copii nu se termină niciodată.

Studiul a avut la bază un program în care mamele își încep ziua la 6 dimineața și o încheie la 8 seara. Dar vorbind sincer, câte mame termină TOTUL la ora 8 seara? Depinde de factori psihologici, regionali și de multe obiceiuri, dar realitatea este că mamele sunt active 24/7, mai ales dacă copiii sunt mici.

Cartea "Modern Motherhood: An American History" de Jodi Vandenberg-Daves indică o realitate dură: persistă eroarea referitoare la faptul că DOAR mama trebuie să se ocupe de copii.

Pot fi afectate din punct de vedere fizic și psihic

Sarcina emoțională pe care acest lucru o produce asupra tuturor mamelor afectează, în cele din urmă, sănătatea lor fizică și psihică. Pe măsură ce societatea progresează, este esențial să se revendice valoarea culturală și biologică a mamelor, dar și să se precizeze că toate merită să aibă timp și pentru plăcerile lor și împlinirea personală ca individ. Acest lucru s-ar realiza în mare parte dacă părinții ar fi implicați în mod egal în creșterea copiiilor.

Sursa