Chiar dacă lumea merge înainte, se dezvoltă, anumite stereotipuri din bătrâni rămân actuale și în ziua de azi. Unul dintre acestea ține de ideea că spălatul rufelor și vaselor, curățenia în casă și gătitul sunt treburi care revin exclusiv femeii. O școală din Spania și-a propus însă să le ofere o altă lecție elevilor…

Băieții înscriși la Liceul Montecastelo fac ore de îndeletniciri casnice. Ei învață să gătească, să facă ordine și curățenie, să calce, să coase și să spele. În plus, primesc ore de tâmplărie, electrică, zidărie și lucrări de instalație sanitară.

"E important ca elevii să învețe ce îndatoriri li se cuvin când își formează o familie. E important să se implice încă de la început și trebuie să înțeleagă că un cămin se întreține în doi: nu doar femeia trebuie să curețe, să spele sau să calce", a spus coordonatorul școlii, Gabriel Bravo.

mamaplus

Așa cum era de așteptat, la început băieții au tratat cu suspiciune orele, însă după ce au primit încurajări de la părinți, au descoperit că le place și că se descurca destul de bine. Școala îi cooptează și pe părinți la cursuri, iar tații pot învăța alături de băieții lor aceste îndeletniciri.