În noaptea dintre ani, lumea întreagă respectă o serie de tradiții și superstiții pentru a avea noroc în anul ce urmează.

Una dintre cele mai populare tradiții presupune ca în meniul de Revelion să includem neapărat și boabele de struguri.

Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință.

Celelalte popoare au preluat această tradiție și, obișnuind să consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Iată alte zece tradiții și obiceiuri specifice pentru noaptea de Revelion:

Mănâncă pește

O altă superstiție spune că trebuie să mănânci pește în noaptea de Revelion ca să te poți strecura printre probleme și obstacole în noul an, cu agilitatea unui pește în apă.

Pune fructe rotunde pe masă

Fie că le mănânci sau nu, este bine să ai fructe rotunde pe masa de Revelion. În timp ce fructele simbolizează vitalitate, sănătate, forma sferică a acestora este asociată cu șansele la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta.

Mănâncă legume verzi

În noaptea de Revelion, tot ce este verde e asociat cu banii pe care îi vei câștiga în anul ce urmează. Așadar, mănâncă tot felul de verdețuri pentru a atrage bunăstarea financiară.

Poartă ceva nou și ceva roșu

Tot de Revelion trebuie să porți o haină nouă, care simbolizează schimbarea și prospețimea. De asemenea, ține ceva roșu asupra ta. Te apără de spiritele rele și privirile malefice.

Fără certuri în noaptea dintre ani

Nu termina anul în situații tensionate. Împacă-te cu cei care te-au supărat în 2019 și intră în anul nou cu gânduri bune. Se spune că astfel vei avea parte numai de evenimente favorabile.

Păstrează bani în buzunar

Numărătoarea inversă pentru noul an trebuie să te prindă obligatoriu cu bani în buzunar. Astfel te vei bucura de câștiguri și bunăstare tot anul viitor.

Nu intra cu datorii în Noul An

Încearcă să scapi de datorii cât mai repede cu putință, altfel vei avea probleme cu banii tot anul viitor. De asemenea, nu împrumuta bani în prima zi din an.

Pune-ți o dorință

Se spune că dacă îți pui o dorință la cumpăna dintre ani, aceasta se va împlini în anul ce urmează, cu condiția să nu spui nimănui ce îți dorești.

Aprinde o lumânare

Pentru ca anul care vine să fie luminos, aprinde o lumânare sau o candelă în seara de Revelion și las-o aprinsă până dimineață.

Deschide ferestrele

Imediat ce vei intra în 2020, deschide larg ferestrele pentru câteva minute. Astfel, casa ta va fi purificată, iar spiritele rele vor fi alungate.