Majoritatea persoanelor poartă pe timpul nopții pijamale, mai ales iarna, și asta pentru că sunt extrem de confortabile și călduroase. Pe lângă aspectele pozitive, există și lucururi mai puțin plăcute în ceea ce privește vestimentația de noapte. Pijamalele groase ne afectează sănătatea, somul și chiar aspectul fizic.

Dacă vă încălziți foarte tare în timpul nopții din cauza pijamalelor, atunci acesta ar putea fi motivul pentru care vă treziți obosit dimineața. Corpul are nevoie să-și mențină temperatura la un nivel potrivit pe timpul nopții, în caz contrar acesta este suprasolicitat.

Totodată, dacă transpirați noaptea, aveți șanse mai mari de a dezvolta o infecție a pielii. Bacteriile se dezvoltă mai bine în locuri umede și întunecate, iar atunci când vă acoperiți cu straturi de haine calde și o pătură, puteți crea, de fapt, terenul de reproducere pentru microbi.

Țesăturile potrivite pentru pijamalele de iarnă

Țesătura ideală pentru culcare este bumbacul, deoarece îți lasă pielea să respire și te ajută să te simți confortabil. O altă alegere excelentă pentru materialul de noapte este inul, care are proprietetea de a absorbi secrețiile pielii, dar și de a o lăsa să respire, chiar dacă nu este moale la fel ca bumbacul.

Alegerea îmbrăcămintei de noapte din țesătură de bambus poate ajuta la prevenirea acneei, deoarece această țesătură are proprietăți antimicrobiene. Este chiar mai moale și mai absorbantă decât bumbacul și poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a dormi bine.

Dacă doriți să purtați altceva decât pijamale de bumbac, mătasea ar putea fi o alegere bună. Este un regulator termic natural și vă poate menține cald în nopțile reci, de iarnă, datorită căldurii păstrate între firele de mătase, creând un efect de izolare.

Potrivit unui studiu, bărbații care nu poartă pantaloni noaptea își pot îmbunătăți calitatea secrețiilor, potrivit brightside.me. De asemenea, căldura poate afecta fertilitatea femeilor, deoarece excesul de transpirație poate duce la inflamații și infecții genitale.

A avea o temperatură mai scăzută noaptea vă ajută corpul să se refacă mai bine și chiar vă poate stimula metabolismul.