Unele tradiții și superstiții de nuntă sunt atât de înrădăcinate în cultura noastră încât nici nu ne gândim să le punem la îndoială. Te-ai întrebat vreodată de ce nu trebuie să vadă mirele rochia miresei sau de ce o mireasă își aruncă buchetul peste cap?

Tradiția spune că nu este bine ca un mire să-și vadă mireasa înainte de nuntă pentru că asta aduce ghinion. În realitate, totul a început cu mulți ani în urmă când nunțile erau aranjate între părinți.

Povestea superstiției care spune de ce un mire nu trebuie să vadă rochia miresei

În timpul când căsătoriile aranjate erau obișnuite, cuplului logodit nu i se permitea deloc să se vadă înainte de nuntă. Hai să aflăm mai exact de ce nu trebuia să vadă mirele rochia miresei.

Nunta era doar o afacere între două familii. Se spune că tatăl fetei voia ca nunta să aibă loc cu orice preț pentru că mirele provenea de cele mai multe ori dintr-o familie bogată. El se temea că, dacă mirele se întâlnea cu mireasa înainte de nuntă și credea că nu este atrăgătoare, nunta nu mai avea loc.

Moment special când mirele vede rochia miresei

Astăzi, deși căsătoriile aranjate nu mai sunt obișnuite, majoritatea mireselor încă nu vor ca mirele să vadă rochia de mireasă și pe toate terminate înainte de nuntă. Ele cred că așa ziua o să fie mai interesantă și memorabilă.

Adevărul este că nimic nu este mai emoționant decât un mire care își vede pentru prima dată iubita îmbrăcată mireasa. Fotograful lor abia așteaptă acel moment încărcat de emoție.

Unele cupluri aleg să se vadă înainte de ceremonie pentru a nu simți presiunea evenimentului. Vorbește despre asta înainte de sosirea zilei mari și află dacă respectați tradiția care spune că mirele nu trebuie să vadă rochia miresei.