Majoritatea peroanelor pleacă în vacanță, așa că închid bine geamurile și apartamentul rămâne nesupravegheat. Când se întorc acasă, gospodinele se pot confrunta cu o problemă delicată: un miros neplăcut în apartament. Nu toate gospodinele pot stabili imediat cauza mirosului neplăcut, până când intră în bucătărie. Sursa „aromei” neplăcute este o chiuvetă obișnuită.
De ce există un miros neplăcut în bucătărie? De vină sunt instalații sanitare. Conductele sunt curbate, astfel încât apa murdară se acumulează în acele coturi.
Când folosim regulat chiuvetei, apa nu stă pe loc, prin urmare bucătăria miroase bine. Dacă o perioadă de timp chiuveta nu este folosită, microorganisme din țevi, responsabile de mirosul urât, nu sunt evacuate. De asemenea, nu uitați și de resturile de mâncare care se alătură și ele „aromei”.
Cum se folosește uleiul: Dacă nu doriți să vă confruntați cu această problemă, atunci înainte de a pleca în concediu, turnați un pahar de ulei în scurgere. Este important să-l turnați pe pereții țevei și nu pe centru. Lichidul gras se va amesteca cu apa și o va împiedica să devină o sursă de miros neplăcut.
Important: Uleiul alimentar uzat NU trebuie turnat niciodată în chiuvetă. Tocmai de aceea, ar trebui să folosești DOAR ulei proaspăt neprocesat termic.