Cât de multe contacte intime au cuplurile fericite? Tracey Cox, specialist în relații, spune că a descoperit care e cifra magică. 

În mod normal, terapeuții spun că relațiile intime reprezintă cam un sfert din succesul unei relații și că cele mai fericite cupluri nu au contact intim zilnic ci de trei-patru ori pe săptămână.

Cuplurile care au relații intime zilnic

Dacă ai mai puțin de 25 de ani sau dacă ești la începutul unei relații, e normal să-ți petreci cât mai mult timp în dormitor. Însă, în cazul cuplurilor vechi, e puțin probabil să se întâmple acest lucru.

O carte publicată acum câțiva ani, „365 Nights: A Memoir of Intimacy”, a analizat ce se întâmplă atunci când într-o relație de lungă durată, partenerii decid să aibă relații intime în fiecare zi. La sfârșitul acelui an, participanții au spus că se simt mai fericiți, mai puțin furioși și mai puțin stresați. De atunci, numeroase cupluri au încercat această provocare. În cazul persoanelor ocupate, contactul zilnic e o cerință greu de îndeplinit și nu e neapărat un lucru benefic.

Un studiu în care paricipanților care aveau relații intime de șase ori pe lună li s-a cerut să dubleze numărul actelor intime, a scos la iveală că acest lucru a avut un efect dezastruos asupra vieții de dormitor. Partidele de amor nu mai erau așa plăcute.

Cuplurile care au contact intim de trei-patru ori pe săptămână

Potrivit unui studiu din 2004, cu cât ai relații intime mai des, cu atât ești mai fericit. Cartea „The Normal Bar”, a susținut rezultatele. Publicată în 2013 și scrisă de trei sexologi cunoscuți, cartea a inclus mii de studii, referitoare la fericirea în cuplu.

Potrivit autorilor, cuplurile care au contact intim de trei-patru ori pe săptămână sunt cele mai fericite.

Cuplurile care au contact intim o dată pe săptămână

Adevărul este că în această categorie ne încadrăm mulți dintre noi. Cele mai recente date despre obiceiurile intime (NATSAL, 2013) arată că majoritatea cuplurilor au relații intime de aproximativ cinci ori pe lună.