Un studiu realizat pe un eșantion reprezentativ de cupluri căsătorite sau care doar locuiesc împreună a scos la iveală câteva dintre obiceiurile care garantează o satisfacție crescută în așternuturi.

Cercetarea, realizată pe 39.000 de cupluri, una dintre cele mai mari de până acum, a arătat că să vorbești despre iubire în pat duce la un act sexual mai satisfăcător decât dacă doar ar exista preludiul și lenjeria sexy, informează The Telegraph.

Per total, însă, toate acestea contează, laolaltă cu starea și atmosfera potrivită, se mai arată în studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Chapman.

La studiu au luat parte doar cupluri heterosexuale cu o "vechime" mai mare de trei ani. S-a descoperit că persoanele care au contact intim mai des sunt și cele mai satisfăcute pe plan sexual. Membrii acestor cupluri recunosc că spun "te iubesc" de fiecare dată când fac sex - bărbații în proporție de 75% și femeile în proporție de 74%.

Rostesc, însă, aceste vorbe și 49% dintre bărbații nesatisfăcuți pe plan sexual și 44% dintre femeile aflate în aceeași categorie.

Jumătate din cele două categorii - persoane satisfăcute sau nesatisfăcute în plan sexual - recunosc că citesc articole legate de sex din reviste și cărți care să le ajute să-și perfecționeze stilul. Singura diferență e că persoanele care se declară satisfăcute sexual chiar pun în practică o parte din ceea ce citesc, explică autorul studiului, dr. David Frederick.

Studiul a mai arătat că în proporție covârșitoare, de 83%, cuplurile sunt satisfăcute din punct de vedere sexual în primele șase luni de relație, procentul scăzând apoi gradual.

Rostirea de cuvinte obscene în timpul sexului, expresivitatea feţei care trădează plăcere şi gemetele declanşează o reacţie neurochimică în creierul bărbaţilor, graţie cărora partenera poate căpăta o aură mai sexy ca niciodată. Inhibiţiile nu îşi au locul în partidele de sex incendiare, iar cuvintele deocheate, la fel şi expresiile faciale de plăcere şi gemetele, sunt foarte importante pentru un act amoros reuşit.

Potrivit studiului, cele mai des întâlnite expresii obscene rostite de cupluri sunt: „Spune-mi ce vrei sa-ţi fac”, „Te vreau”, ”Sărută-mi sânii”, „Îmi place la nebunie să te simt înăuntrul meu”, ”Mai tare” și ”Nu te opri”.

Sexul și satisfacția, traduse pe limba celor doua sexe

Deși studiul arată că varietatea, pe plan sexual, este importantă când vine vorba de satisfacție, în realitate nu se știe care dintre metode funcționează, fie că e vorba despre a face duș împreună, a îmbrăca lenjerie sexy sau a folosi jucăriile erotice.

O tactică despre care se știe că mărește satisfacția sexuală e crearea unei atmosfere romantice și trimiterea unui mesaj sexy, înainte de repriza în doi propriu-zisă.

O repriză reușită de sex are, de obicei, și o sesiune sănătoasă de râs, pe marginea unui incident survenit în dormitor, se mai arată în raportul publicat de The Journal Sex Research.