Tot mai multe cupluri se căsătoresc fără nași de cununie. Viitorii miri renunță la această „tradiție”, pentru că nu găsesc acea pereche de oameni care să le fie alături și să-i ghideze pe parcursul căsniciei.

Totuși, potrivit doxologia.ro, preoții susțin că nașii de cununie joacă un rol important în formarea noii familii.

„Dacă cineva - oricine - susține că se poate face Sfânta Taină a Cununiei fără nași (ortodocși cununați), acela nu știe despre ce vorbește.

Nașii de cununie nu sunt o simplă „tradiție” ce trebuie de respectată sau care poate să nu fie respectată. Nașii de cununie sunt o „instituție”! Ei au un rol activ în cadrul slujbei Tainei Sfintei Cununii și în viața familiei care se întemeiază prin aceasta.

Nu amestecați lucrurile. Nașii nu îi înlocuiesc pe părinți, ci îi completează! Faptul că sunteți îndeajuns de maturi nu vă „eliberează” de necesitatea de a fi „nășiți”. Nașii nu atentează la maturitatea (maturizarea) voastră, ci o susțin!

Căutați-vă o pereche de nași ortodocși cununați, mergeți și primiți Sfânta Taină a Cununiei și bucurați-vă de binecuvântările lui Dumnezeu din viața voastră! Când ne înțelegem și ne trăim credința, ne-o asumăm în întregime, nu doar în aspectele ce ne convin ci și în cele care nu prea ne plac sau care credem că nu ni se prea potrivesc. 

Vorbiți despre asta cu părintele vostru duhovnic. Dacă nu aveți unul, căutați-vă!”