Se întâmplă să porți atât de mult anumite piese vestimentare, încât acestea se lărgesc destul de mult și nu îți mai vin. Din fericire, există câteva modalități ușoare de a micșora hainele din bumbac, cum ar fi blugii, puloverele și, desigur, tricourile, așa că nu este necesar să cheltui bani pentru a cumpăra noi articole vestimentare.

Cum micșorezi hainele din bumbac cu ajutorul apei clocotite

Folosește un vas suficient de încăpător pentru ca piesa vestimentară să încapă și apa să nu curgă pe margini. După ce ai umplut vasul, l-ai pus pe aragaz și apa a dat în fiert, introdu haina. Folosește o lingură de lemn pentru a te asigura că întreaga ei suprafață se udă și las-o timp de cinci minute în apa care clocotește.

Dacă vrei să micșorezi doar puțin un articol, poți îndepărta vasul de pe ochiul aragazului și să lași apa să se răcească aproximativ cinci minute înainte de a-l pune în ea. Și în acest caz, tot cinci minute este recomandat să fie lăsat în lichidul fierbinte.

Scoate haina cu grijă din oală și pune-o pe uscător. Așeaz-o la uscat sau în uscătorul electric urmând instrucțiunile producătorilor.

Poți repeta întregul proces de câte ori consideri că este necesar, dar acordă timp țesăturii să se recupereze după toată căldura.

Cum micșorezi hainele largi și lăsate, cu ajutorul mașinii de spălat

Bagă haina la spălat la temperatura cea mai ridicată. Poți adauga o cantitate mică de detergent dacă dorești sau oțet alb pentru a nu ieși culorile, dacă vrei să pui mai multe articole vestimentare. După ce ciclul de spălare s-a încheiat, poți muta hainele în uscătorul electric și să folosești cea mai înaltă setare a temperaturii pe care o permit țesăturile.

Poți repeta acest procedeu ori de câte ori crezi că este necesar. La fel ca în cazul apei clocotite, marile diferențe vor fi vizibile prima dată când o faci.