Să fii părinte nu este ușor, mai ales când ai zece copii. Tracee Schaeffer, în vârstă de 34 de ani, a împărtășit programul zilnic intens care o ajută să se organizeze și care începe în fiecare zi la ora 4 dimineața. Împreună cu soțul ei, Justin, 40 de ani, îi are pe Dahlila, 14 ani, Beau, 13 ani, Ryan, 12 ani, Scarlett, 11 ani, Tootie, nouă ani, Wyatt, nouă ani, Rhett, opt ani, Rhiggs, opt ani, Remy, șase ani, și Ausy, trei ani.

Mama, conduce Pop Culture Agency, care ajută femeile de afaceri cu prezența lor online, și face homeschooling cu unii dintre copiii ei. Tracee alege să se trezească cu două ore înaintea copiilor, la 4 dimineața, pentru a avea un moment de liniște înainte de haos.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc în jurul orei 4 dimineața, atunci îmi fac toate activitățile de îngrijire personală, cum ar fi rugăciunea și pregătirea casei. Tot atunci tind să îmi fac o mare parte din munca pe care o fac pentru slujba mea, pentru că anul trecut am fost acasă toată ziua, educându-i acasă pe Dahlila, Beau și Ryan. Îi trezesc la 6 dimineața pentru școală, apoi fiecare își face treburile de dimineață în timp ce eu pregătesc micul dejun.

După aceea, pun apă și mâncare pentru găini și le dau drumul din coteț ca să poată alerga. Cu toții se spală pe dinți, își fac patul și își curăță camerele. Îi duceam pe Scarlett, Tootie, Wyatt, Rhett, Rhiggs și Remy la școală, apoi veneam acasă și începeam homeschooling timp de aproximativ patru ore și jumătate pe zi, dar anul viitor voi face doar cu Ryan, așa că programul se va schimba.

După aceea, încep să pregătesc cina și apoi îi luăm pe ceilalți copii de la școală, își fac cu toții temele și mănâncă, astfel încât să putem pleca la ora 17.00 pentru a merge la antrenamentele de hochei, deoarece toți, în afară de Dahlila și Ausy, joacă hochei. Stăm acolo până la opt, așa că atunci când se întorc îi duc la duș și încerc să-i bag în pat până la nouă, apoi o luăm de la capăt!”, a povestit mămica eroină, potrivit Mirror.

mamaplus

Tracee consideră că graficele de sarcini pe care le are pentru toți copiii îi ajută să țină casa organizată.

„Toată lumea are o sarcină principală, în afară de Remy și Ausy (n.r. cei mai mici), iar Dahlila (n.r. fata cea mare) are o sarcină principală, așa că ea se ocupă de asta. Ea bagă rufele la mașină de două ori în fiecare zi, așa că de obicei suntem destul de la zi, iar în prezent Ryan este responsabil de spălatul vaselor după ce mâncăm.

Încerc să schimb sarcinile principale ale fiecăruia la fiecare trei-patru luni, astfel încât să învețe o nouă abilitate și să aibă un pic mai multă responsabilitate. De asemenea, toți au aceleași treburi de făcut dimineața, așa că fiecare trebuie să își curețe camera, să își facă patul, să pună jucăriile deoparte, toate acestea la prima oră de dimineață. A fost nevoie de ani și ani pentru a implementa acest sistem, dar este foarte util”, a mai adăugat Tracee.

mamaplus

Cât despre hrană, tânăra mămică a menționat faptul că în fiecare luni fac un plan de masă pentru toată săptămâna.

„În fiecare săptămână cheltuim aproximativ 335,64 lire sterline (circa 7915,73 MDL) pe mâncare, așa că comand alimente online pentru a fi livrate. Cu siguranță nu am timp sau capacitatea mentală de a merge la magazin.

Așa că ne facem un plan pentru săptămâna respectivă și apoi comand tot ce avem nevoie pentru toate mesele din acea săptămână. Avem două frigidere și trei congelatoare și cumpărăm doar cât avem nevoie, nu ne place să stocăm alimente atât de mult.”, a povestit femeia.