Suntem în plină vară iar căldura pare că ne compleșește. Însă una dintre cele mai supărătoare neplăceri pe care le avem în anotimpul fierbinte este tranpirația. Cu toate că transpirația este reacția organismului atunci când mercurul urcă în termometre, și nu face altceva decât să regleze tempratura corpului nostru, din cauza acesteia pot apărea momente stânjenitoare extrem de neplăcute! Mai exact, aici ne referim la petele de transpirație care apar pe bluzele sau cămășile noastre. Iar chinul începe abia când vine vorba despre îndepărtarea lor!

Cum scoți petele de transpirație de pe haine. Spune adio petelor galbene de pe bluze și cămăși!

Cele mai mari probleme atunci când vine vorba despre petele de transpirație care apar pe hainele albe, asta deoarece petele îngălbeșesc țesătura! Dacă ai încercat toate soluțiile speciale din comerț, de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe, trebuie să știi că avem pentru tine câteva soluții pe care le poți pune în aplicare direct la tine acasă. Aceste trucuri nu sunt nici scumpe, nici complicate, dar te ajută să ai haine curate, ca noi!

  • Petele proaspete de transpirație pot fi stropite cu zeamă de lămâie
  • Tamponează zonele afectate de pete de transpirație cu această soluție: patru linguri de sare dizolvate într-un litru de apă fierbinte
  • Amestecă un sfet de cană cu apă cu o aspirină mărunțină. Aplică compoziția pe zonele afectate.
  • Stropește cu zeamă de lâmâine zonele de pe haine care se pătează de obicei cu transpirație
  • Amestecă votca cu apă. Cu ajutorul unui pulberizator aplică soluția pe zonele îngrălbenite ale manșetelor și gulerelor cămășilor albe.
  • Amestecă o jumătate de cană de detergent lichid pentru spălat vase, o cană cu apă oxigenată și o linguriță cu bicarbonat de sodiu. După ce aplici soluția pe pete și lași să acționeze apoi cel puțin 60 de minute, spală obiectele vestimentare normal.

Iar în final vă mai putem spune cum pot fi îndepărtate petele albe de pe hainele negre. Petele albe de pe hainele pot fi îndepărtate cu această soluție pe care o ai acasă:

Presară bircabonat pe pete. Toarnă apoi peste oțet. Repetă procesul de 2-3 ori, apoi spală hainele normal.

Sursa: evzmd.md