Una dintre cele mai deranjante probleme este mirosul neplăcut al picioarelor și al încălțămintei. Dacă sunteți acasă, vă puteți spăla pe picioare și aerisi pantofii imediat. Dar ce să faceți atunci când mergeți în ospeție?

Vă propunem în continuare câteva sfaturi care vă vor ajuta să scăpați de această problemă:

1. Purtați șosete

Atunci când purtăm șosete, picioarele transpiră mai puțin. De aceea vă recomandăm să nu purtați încălțămintea pe picioarele goale deoarece aceasta va absorbi mirosul.

Purtați șosete care vă vin bine și schimbați-le cât mai des și alegeți-le pe cele de bumbac.

2. Branțurile

O altă cauză a mirosului neplăcut ar putea fi branțurile care emană un miros neplăcut persistent. Acest lucru se întâmplă din diverse motive: căldură, umezeală etc. Cumpărați niște branțuri noi și veți rezolva, astfel, problema pentru o anumită perioadă.

3. Deodorant

La momentul actual, pe lângă deodorantele pentru corp, puteți găsi un deodorant special pentru încălțăminte și picioare pe care îl puteți pulveriza atât pe încălțăminte, cât și pe picioare.

4. Metode populare

Pentru a elimina rapid mirosul neplăcut din încălțăminte, puteți utiliza câteva metode tradiționale:

  • Uleiul de arbore de ceai care nu doar împrospătează încălțămintea, dar servește și ca antiseptic. Câteva picături vor fi suficiente să scăpați de problema dată.
     
  • Puneți o pungă cu bicarbonat în încălțăminte, aceasta va absorbi, în timpul nopții, toate mirosurile.
     
  • Cărbunele activat la fel va îndepărta rapid și eficient mirosurile neplăcute.

5. Îngrijire

Nu trebuie să uitați, desigur, de îngrijirea încălțămintei. Nu puneți încălțăminte umedă în cutie, uscați-o mai întâi. Curățați periodic murdăria atât din interior, cât și din exterior, spălați branțul o dată pe lună. Dacă aveți niște pungi cu silicagel, puneți-le în încălțăminte și lăsați-le peste noapte.