Ai vrea să ai mai mult curaj în pat, pentru ca viața ta sexuală să fie mai interesantă și mai incitantă? Te sfătuim cum să renunți la teamă și rușine.

Obișnuiește-te cu corpul tău

Primul pas către o viață sexuală în care să joci un rol activ este să ai încredere în tine. Dacă ai complexe, acestea nu vor face decât să întărească timiditatea. Uită-te cât mai des în oglindă și observă ce puncte forte ai, apoi pune accentul pe ele în timpul sexului. Dacă ai sâni frumoși, dar puțină burtică, alege o poziție care să îți arate avantajele mai mult din partea superioară a corpului. Așa te vei simți mai încrezătoare și nu îți va fugi mintea la „Oare mi se vede burtica acum?”.

Simte-te atrăgătoare și sexy

Știi deja că atitudinea face totul, în special în astfel de momente. Dacă tu te simți frumoasă și sexy, el nu are de ce să nu creadă același lucru. Flirtează, joacă-te, folosește-ți zâmbetul și flutură genele. Fii feminină și seducătoare. Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată, când erai foarte aranjată, să te simți privită și apreciată de toți cei din jur. Amintește-ți acum acel sentiment și transmite-l prin atitudine și gesturi.

Lasă-te dusă de val

Foarte multe rețineri vin în momente când ne vine o idee sau simțim să facem ceva, însă ne punem singuri o barieră de neîncredere. Sfatul nostru este să gândești mai puțin! Nu mai analiza fiecare gest, poziție sau trăire, ci ascultă-ți corpul și lasă-te dusă de val. Vei trăi mai intens toate emoțiile și crede-ne că totul va ieși perfect, fiindcă vei fi naturală și relaxată.

Nu te teme de impresia pe care i-o vei lăsa

Studiile realizate de sexologi arată că multe femei se tem să nu pară vulgare în fața partenerului, dacă îndrăznesc prea mult. Fiindcă sexul este în multe societăți încă un subiect tabu, ne temem să vorbim despre sexul oral, anal, fantezii sau jocuri de rol, pentru a nu fi catalogate drept „femei ușoare”. Scapă de această teamă, fiindcă partenerul tău va fi prea ocupat să se bucure de priveliște, ca să se gândească vreo clipă la așa ceva. Mai mult, vei observa că astfel de inițiative te vor face în timp să te simți mai stăpână pe propriile forțe.

Fii creativă și ascultă-ți intuiția

Dacă ar fi să facem un top al planurilor din viața ta unde creativitatea este esențială, probabil că dormitorul ar fi unul dintre ele. Suntem unici, iar nevoile fiecărui partener și fiecărui cuplu sunt diferite. Fii tot timpul atentă la nevoile partenerului tău, transmite-i semnale cu privire la nevoile tale și folosește-ți imaginația pentru a aduce mereu elemente noi, în funcție de aceste nevoi.

Totul ține de lumina din încăpere când faci sex

Pregătește camera în care vei face sex în modul în care îți place. Aprinde câteva lumânări parfumate, așază o eșarfă peste veioza de lângă pat sau profită de lumina lunii, lăsând draperiile trase. Lumina nu foarte puternică din dormitor va ascunde părțile care nu îți plac, lăsându-te să te concentrezi pe părțile care chiar îți plac.

Gândește-te la sex (mai des)

Cel puțin de două ori pe zi, gândește-te în mod conștient la sex. Imaginează-ți ce i-ai face partenerului tău dacă ar fi prin preajmă în acel moment, să spunem chiar în timp ce te afli într-o ședință. Trimite-i un mesaj sau un SMS obraznic. Caută în magazinele online lenjerie intimă sexy. Folosește acest exercițiu pentru a-ți seta creierul pe sex, ca o formă de preludiu personal. Și încearcă să îți vizualizezi fanteziile. Faptul că citești romane erotice și sexy îți va pregăti mintea și trupul pentru sex.

Creează o afirmație care să te ajute să scapi de inhibiții

Dezvoltă o mantră pe care să o repeți chiar înainte de a face sex sau în timpul sexului, care îți dă o doză bună de încredere în sine. Când nervii tăi încep să cedeze sau când „fata cea bună” din tine începe să îți șoptească „Nu poți face asta”, folosește o afirmație pentru a scăpa de frici și pentru a te seta pe modul de sex.

Gândește-te și întreabă-te „De ce nu?”

Când ajungi la un blocaj mental, gândește-te în primul rând „Ce am de pierdut?”. Chiar dacă încerci o manevră complexă, partenerul tău va aprecia foarte mult eforturile tale de a renunța la inhibiții.

Învață să îți iubești corpul în toată splendoarea lui

Petrece un timp descoperindu-ți toate formele și toate curbele. Încearcă să stai în fața unei oglinzi mari și doar să te privești. Admiră ceea ce partenerul tău vede atunci când se uită cu dorință la tine. Concentrează-te pe ceea ce îți place, și nu pe ceea nu îți place. Lui nu îi pasă dacă ai celulită pe coapse sau dacă nu te-ai mai epilat de mult, așa că nu ar trebui să îți pese nici ție. Dacă îți consumi energia concentrându-te pe defectele pe care doar tu le vezi, nu vei avea timp să te concentrezi pe partea bună a lucrurilor și anume pe sex.

Inspiră-te din cărțile despre sex

Specialiștii îți recomandă să citești și să te documentezi despre sex. Nu te lăsa copleșită de volumul de opțiuni și de alegerile complicate. Începe treptat și alege un sfat sau o recomandare o dată și pune lucrurile în aplicare data viitoare când faci sex. Următoarea dată alege tot câte un pont sau o recomandare, pe rând. Amintește-ți că nu cauți mișcări care să te facă să primești vreun trofeu. Obiectivul este să îți extinzi repertoriul și să îți clădești încrederea în sine.

De ce e important să fii relaxată și cât mai puțin stresată?

Stresul poate afecta multe aspecte ale vieții, mai ales dacă vorbim despre viața sexuală. Experții sunt de părere că stresul te face să fii mai obosită, mai distrasă și mai nemotivată, așa că nu îți vine să faci nimic, cu atât mai puțin să faci sex. Când o femeie este stresată, modificările hormonale din organismul ei declanșează o reacție chimică ce determină SHBG (sau sex hormone-binding globulin), o proteină cu rol important, să se atașeze de celulele de testosteron, astfel încât acestea nu mai funcționează în favoarea libidoului și a răspunsului sexual.

Este vorba despre un cerc vicios, în care zilele lipsite de sex, din cauza că femeia este stresată, o fac să devină și mai tensionată și mai puțin dispusă să facă sex. Mai mult, un studiu de la Universitatea Gottingen din Germania a arătat că persoanele care fac sex mai rar tind să își ia un volum mai mare de muncă, pentru a compensa frustrările pe care le au, iar volumul mai mare de muncă rezultă în și mai puțin sex cu partenerul.