Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și astringente, iar datorită acestor aspecte, ingredientul este folosit și ca produs de curățare timp de zeci de ani. De asemenea, cu ajutorul acestui produs poți scăpa ușor de petele galbene de pe haine.

După cum ai observat și tu, hainele albe sunt extrem de pretențioase și parcă sunt ca un magnet de murdărie. De câte ori ai reușit să-și pătezi un tricou sau o cămașă albă? Probabil de foarte multe ori, iar de fiecare dată te-ai chinuit să scoți petele cu diferite produse speciale care nu au funcționat mereu. Ei bine, folosind bicarbonat de sodiu vei scăpa de acele pete imediat, iar hainele tale vor fi ca noi.

Bicarbonatul de sodiu folosit pe post de detergent are capacitatea de a penetra țesăturile cu ușurință îndepărtând astfel murdăria și petele. Iar acest lucru este valabil și în cazul hainelor albe. În plus, pe lângă faptul că poate scoate petele galbene, bicarbonatul de sodiu mai are și capacitatea de a elimina mirosurile neplăcute din haine.

Pentru a scoate petele galbene cu bicarbonat de sodiu ai nevoie de ½ cană (100 g) de bicarbonat de sodiu și de ¼ cană (62 ml) de zeamă de lămâie. După ce ai adăugat bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie într-un vas cu apă, lasă albiturile la înumuiat timp de oră, după care le poți clăti. Întinde rufele într-un loc însorit. Repetă trucul de mai multe ori, până când articolele capătă nuanța dorită.

De asemenea, utilizând bicarbonat de sodiu pentru a spăla rufele, protejezi mediul înconjurător. Detergenții obișnuiți conțin ingrediente agresive, care sunt nocive pentru planetă. Bicarbonatul de sodiu albește rufele fără a produce poluare.