Știm cu toții că hainele copiilor nu rămân niciodată impecabile o zi întreagă, ci se murdăresc imediat. De cele mai multe ori petele sunt dificil de scos, mai ales pentru faptul că nu se poate folosi orice tip de detergenți deoarece pielea celor mici este foarte sensibilă. Iată cum poți scoate petele rapid cu ajutorul bicarbonatului de sodiu!

Spălarea hainelor celor mici le poate da bătăi de cap mamelor, din cauza petelor de murdărie. Ei bine, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu aceasta nu va mai fi o problemă. În plus, acest produs nu conține substanțe chimice, iar proprietățile sale antibacteriene și astrigente au capacitatea de a elimina petele și de proteja materialul hainelor în același timp.

Pentru a scăpa rapid de petele dificile de pe hainele copiilot tot ce trebuie să faci este să prepari o soluție din două lingurițe de bicarbonat de sodiu, jumătate de cană de apă călduță și sucul proaspăt stors de la o jumătate de lămâie. Soluția obținută se aplică direct pe pete și se lasă să acționeze între 10 și 15 minute, după care se freacă și se clătește cu apă curată.

O altă soluție care promite să te scape de petele de pe hainele copiilor este oțetul alb. Grație proprietăților sale de curățare în profunzime, oțetul alb este foarte util atunci când vine vorba de eliminarea petelor de murdărie, atât de pe haine cât și din casă. Compușii acizi din acestă soluție naturală acționează direct asupra țesăturii și elimină pata complet.

În acest sens se toarnă un căpăcel de oțet alb peste rufele din lighean, se adaugă apă călduță și se lasă să acționeze 10 minute, după care fie se spală la mână, fie se pune la mașina de spălat la un ciclu normal.