Specialiștii în domeniul criminologic enumeră câteva dintre metodele prin care pedofilii își ademenesc victimele.

mamaplus

5 metode prin care pedofilii păcălesc copiii:

1. Una dintre cele mai cunoscute metode folosite de pedofili este „ademenirea cu dulciuri sau jucării”. Îi atrag în locuri ascunse și îi abuzează. După care, în cazul cel mai fericit îi lasă în pace acolo unde sunt și îi amenință să nu spună. Oricărui copil îi pac bomboanele și sunt atrași de orice jucărie nouă.  Părinții ar trebui să le explice micuților că orice bun oferit de un străin nu este necondiționat.

2. Oferirea de bani este o altă metodă des folosită de pedofili și este aplicată mai ales copiilor săraci sau copiii străzii. Îi admenesc cu bani, cu un loc unde să se spele, să mănânce ceva civilizat, apoi îi abuzează contra-cost. În astfel de cazuri minorii acceptă aceste situații numai pentru acele câteva clipe de normalitate.

3. Metoda răpirii de pe stradă. Copilul este întrebat unde este o stradă anume sau cum ajunge într-un anumit loc, iar când s-a apropiat de portiera deschisă a luat-o de ceafă și a aruncat-o în mașină. Este foarte ușor să imobilizezi un copil cu o mână.

4. Metoda împrietenirii pe internet. Pedofilii își fac conturi pe diferite rețele sociale și îi racolează astfel. De obicei, când se stabilesc întâlniri, copilul bate în retragere dacă vede că nu este ceea ce se așteptau. Doar în cazul în care pedofilii apucă să folosească forța, copiii cad victimele acestora.

5. Împrietenirea la locul de joacă. O astfel de metodă este des întâlnită în parcuri. Pedofilii se împrietenesc cu micuții, joacă fotbal cu ei, ori alte jocuri și îi ademenesc către locuri tot mai retrase. Apoi îi iau de mână și dispar cu ei. Practic, îi fură chiar de sub nasul părinților.

„Acești oameni bolnavi dau târcoale în jurul școlilor, a parcurilor și a locurilor de joacă unde copiii mai stau nesupravegheați. Cam acolo se întâmplă totul, de regulă. Copiii sunt tentați cu o bombonică sau o prăjiturică și devin victime sigure”, spun psihologii.

Sursa