Pentru că în sezonul rece copiii sunt mai predispuși la răceli, spălarea pe mâini este și mai importantă. O profesoară îți spune cum să-i convingi pe picii tăi să se spele pe mâini cât mai des.

Cum le demonstrezi celor mici importanța spălării pe mâini cu 3 felii de pâine

Cum demonstrezi importanța spălării pe mâini cu 3 felii de pâine

O profesoară a vrut să le demonstreze studenților săi, viitori asistenți de alăptare, cât de importantă este spălarea mâinilor.

A găsit cea mai ingenioasă metodă pentru a-i convinge că spălarea mâinilor nu este facultativă, mai ales atunci când lucrezi într-un domeniu cu tangență în lumea medicală.

Donna Gill a postat o imagine pe Facebook, în urma experimentului reușit: 3 felii de pâine, fiecare într-o altă punguță, și fiecare etichetată cu modul în care a fost manevrată. Iată și explicația profesoarei:

„Pentru toți prietenii mei profesori, acesta e cel mai scârbos și totuși cel mai tare experiment.
Am făcut asta în timp ce îi educăm pe elevi legat de microbi și cum se răspândesc.
Am folosit 3 felii de pâine. I-am lăsat pe toți să vadă cum pun o felie de pâine cu mâna înfășurată într-o mănușă, apoi am etichetat-o „controlat”.
Mi-am spălat apoi bine mâinile și am pus o altă felie de pâine într-o punguță, pe care am etichetat-o „mâini curate”.
În final, am lăsat ultima felie de pâine să treacă prin mâinile tuturor elevilor, apoi am pus-o în pungă și am etichetat-o „mâini murdare”.
Am așteptat apoi câteva zile și am observat cum pâinea se schimbă în timp din cauza bacteriilor. E atât de tare și totodată e un mod grozav de a îi învăța importanța spălării mâinilor”.

Cum le demonstrezi celor mici importanța spălării pe mâini cu 3 felii de pâine

Rezultatul? Imaginea vorbește de la sine. Felia de pâine care a fost manevrată cu mâinile curate s-a pastrat cel mai bine, fiind urmată de cea băgată în pungă folosind mănușa.

Felia de pâine ce a trecut prin mâinile tuturor celor din clasă este fără îndoiala alterată și acoperită de mucegai, în niciun caz ceva ce ai putea mânca.

Sursa: baby.unica.ro