Având acasă un copil de patru anișori, artista Natalia Gordienko își împărtășește experiența de mămică cu prietenii săi virtuali. Ea mărturisește că uneori conștientizează faptul că ar putea deschide un magazin de jucării, pentru că ocupația ei preferată este să își alinte piciul cu tot ce găsește pe rafturile magazinelor de specialitate. Mai mult, tânăra mămică mărturisește că și ei îi place să se joace cu aceste jucării, menționând că în prezent părinții au avantajul de a recupera ceea ce nu au avut în copilăria din anii ’80-’90.

”Aud mulți părinți care spun că în copilăria lor nu au avut ceea ce au copiii în ziua de azi. Da, este adevărat că nu am avut parte de o diversitate atât de mare, dar aveam avantajul de a ne dezvolta imaginația. Puteam transforma o creangă într-o sabie, iar frunzele de nuc în bancnote. Și ce Santa Barbara puteam înscena atunci când ne jucam de-a mama și fiica!

Copiii din ziua de azi nu sunt lipsiți de imaginație, ci jucăriile au un aspect mult mai realistic. Poți să-ți cumperi o sabie de jucărie din orice magazin, iar păpușile îți răspund la orice întrebări. Cristi are o stație întreagă cu instrumente pentru orice necesitate. Jucăriile de astăzi dezvoltă nu doar imaginația, ci și îi învață pe cei mici să facă lucruri practice și utile.”, afirmă artista.

Natalia Gordienko mai spune că în casa ei, constructorii au un loc de cinste, pentru că dezvoltă motricitatea fină. Chiar dacă ea este ”arhitect-șef” de cele mai multe ori, comunicarea mamă-copil este la cel mai înalt nivel.

”Mi-am dat seama că îi cumpăr de toate și deseori mă joc împreună cu el. Mă gândesc dacă nu exagerez cumva și, mai în glumă mai în serios, aș putea deschide un magazin de jucării. Răspunsul mi l-a dat o mamă cu experiență din anturajul meu: ”Îmi voi alinta copiii cât pot. Când vor crește mari, cine îi va alinta?” și sunt de acord cu ea. Atât de mult îl iubesc pe Cristi, încât vreau să-i fac copilăria cât mai frumoasă.

Dacă îmi alint copilul nu înseamnă că îl fac needucat sau exigent. Eu îi ofer ceea ce nu am avut noi în copilărie. Părinții mă vor înțelege.”, a mai adăugat artista.

Voi ce părere aveți despre asta?