Multe persoane cred în astrologie, în timp ce altele consideră că sunt simple invenții și nu trebuie luate în seamă. Dar unele chiar sunt convinse că „ceva este adevărat" pentru că detectează la copii anumite caracteristici ale zodiei în care sunt născuți. Există, însă, credința care spune că ziua săptămânii în care se naște copilul este importantă și că nu este același lucru dacă vine pe lume luni, marți sau miercuri, deoarece fiecare zi este guvernată de o altă planetă. Ce spun astrele și cum este copilul tău în funcție de ziua săptămânii în care s-a născut?

Luni

Copilul născut în prima zi a săptămânii este condus de lună și este strâns legată de familie. Acest lucru îi oferă celui mic o anumită melancolie, reverie și da, un mare sentiment de dreptate. Dacă micuțul tău s-a născut luni va deveni acel mare prieten pe care toată lumea va dori să îl consulte. El va avea, de asemenea, multă empatie, capabil să se pună în locul celuilalt înainte de a judeca și de a trage propriile concluzii. Însă are nevoie de multă dragoste, dar știe și să ofere. El este foarte sensibil și emoțional, cu o intuiție enormă și o capacitate surprinzătoare de ascultare și are o abilitate specială pentru artă. Acesta este și extrem de creativ. În Thailanda, această zi este reprezentată de un Buddha cu o mână care arată palma, ca și cum ar încerca să oprească ceva. Este Buddha de împăcare, capabil să frâneze răul.

Marți

Planeta Marte este responsabilă pentru personalitatea foarte puternică a copilului născut în ziua de marți. Această planetă este strâns legată de muncă. Micuțul este războinic, energic și foarte competitiv. Lucrul bun este că termină ceea ce începe, pentru că este tenace și foarte încăpățânat. Această ultimă trăsătură îl face să intre în conflicte cu semenii lui. Chiar dacă este „războinic" și foarte motivat nu înseamnă că nu este afectuos. Dimpotrivă. Este surprinzător cum un „mic războinic" are în sufletul său nevoie de multă dragoste și arată, de asemenea, multă compasiune. Adoră sporturile competitive și uneori poate să fie foarte nerăbdător.

Miercuri

Mercur este planeta care guvernează copilul născut în ziua de miercuri. El are abilități speciale de comunicare. Este extrovertit și un bun orator, dar și foarte spontan și foarte nobil. Marile sale defecte sunt gelozia și, mai ales, nerăbdarea. Totuși, capacitatea lui de a ști ce vrea în orice moment îl face foarte invidiat de cei din jur. Zeul roman care guvernează planeta este Mercur (în greacă, Hermes), care era zeul mesager. El a fost descris ca având mare pricepere în relațiile sociale.

Joi

Jupiter, cea mai mare planetă, îl conduce pe micuțul născut în această zi. Foarte legat de justiție și economie. Este foarte optimist și impulsiv, ceea ce îl face să comită unele greșeli. Dar este și protector, și generos, de cele mai multe ori, neglijându-și nevoile pentru a-i mulțumi pe alții. Jupiter a fost cel mai important Dumnezeu roman, echivalent cu Zeus în mitologia greacă. Prin urmare, cel născut în ziua de joi manifestă uneori mândrie și un ego pe care va trebui să îl stăpânească pentru a nu arăta aroganță.

Vineri

Enigmatica planetă Venus îl conduce pe cel născut vineri. Este planeta care reprezintă iubirea, frumusețea și senzualitatea. Copilul născut în această zi acordă o importanță deosebită familiei și este extrem de sensibil la criticile care vin de la străini, deoarece îi pasă foarte mult de ce spun alții despre el. El va face tot ce trebuie pentru a se înțelege cu oamenii. Îi plac meșteșugurile, este creativ și foarte harnic.

Sâmbătă

Saturn, una dintre cele mai frumoase planete, îl conduce pe cel născut sâmbăta. Saturn (Cronos, în mitologia greacă), a reprezentat timpul și invită la reflecție asupra destinului. Cel născut sâmbăta este drept și foarte introvertit atunci când trebuie să își exprime cu adevărat părerile. Sunt clare și simple, pentru că nu îi plac ambiguitățile și trebuie să primească complimente și să se simtă apreciat de ceilalți. În caz contrar, va fi nervos. Foarte harnic și mare sfătuitor, are o mare neîncredere în persoanele din jurul său. Acest lucru îl face să fie foarte gelos.

Duminică

Copilul născut duminica este condus de Soare, ceea ce îl face foarte vesel și energic. Fiind ultima zi a săptămânii, invită la reflecție și recunoștință. Este atât de sincer, încât adesea poate întâmpina probleme, pentru că sinceritatea poate răni uneori oamenii. Copilul născut în această zi este harnic și perseverent și reușește aproape întotdeauna ceea ce își propune. Are aptitudini excelente pentru lucrări creative. De obicei, este norocos în viață, ghidat probabil de acel optimism din abundență cu care obține absolut orice. Însă, el dorește mereu să aibă dreptate, ceea ce îi poate provoca frustrare și, în unele cazuri, furie.

  • Luni (Luna): intuitiv, sensibil, creativ, afectuos;
  • Marți (Marte): competitiv, tenace, muncitor;
  • Miercuri (Mercur): comunicativ, spontan, nerăbdător;
  • Joi (Jupiter): impulsiv, protector, generos;
  • Vineri (Venus): creativ, muncitor, gust pentru frumos;
  • Sâmbătă (Saturn): drept, introvertit, gelos;
  • Duminică (Soare): sincer, optimist, perseverent.