Chiar dacă par a fi o familie obișnuită, Thomas Beatie, soția lui, Amber, și cei 4 copii ai lor, au o poveste cât se poate de inedită. 

Să începem cu aceea că 3 dintre copii au fost născuți de Thomas. Dacă te întrebi cum a fost posibil, trebuie să știi că Thomas nu s-a născut bărbat, ci femeie. Din cauza că începând cu vârsta de 10 ani, s-a simțit femeie, în 2002, Thomas a recurs la o intervenție chirurgicală de schimbare de sex, astfel devenind bărbat. 

Totuși, el și-a păstrat și organele reproductive feminine, ceea ce a făcut posibil ca acesta să nască 3 copii.
Beatie l-a născut pe primul său copil, o fiică pe nume Susan, pe 29 iunie 2008. Acest fapt a atras un val de critici, dar Thomas a explicat că a decis să nască pentru că soția lui de atunci, Nancy Gillespie, era infertilă. În 2009, Thomas l-a născut pe cel de-al doilea copil al cuplului, un fiu, iar în 2010 pe lume a venit al treila copil al familiei.

Din nefericire însă, Thomas și Nancy au divorțat, copiii rămânând în custodia tatălui.

Ulterior, Thomas şi-a refăcut viața alături de actuala lui soție, Amber. După şase ani de încercări, Amber a rămas, în cele din urmă, însărcinată, aducând pe lume cel de-al patrulea copil al familiei, un fiu pe nume Jackson.