Activitatea sexuală este una dintre acele lucruri care tind să dispară de pe lista de priorități atunci când apare un copil.

„Cu un copil mic și un pre-adolescent nu este întotdeauna ușor să faci timp iubirii. Pentru început, în ultimele șase luni, soțul meu și cu mine abia am reușit să dormim.

Fac parte din categoria mămicilor care nu reușesc să înțeleagă de ce sunt așa de obosite seara. Am doi copii care necesită atenție, de vârste diferite. La finalul serii, patul nu reprezintă pentru mine decât locul în care mă pot odihni...

Deci, activitățile sexuale sunt la minimum. Pentru că sexul nu se întâmplă pur și simplu. Este nevoie de efort și creativitate pentru a reuș să ai și niște relații sexuale”, susține o mamă cu doi copii.

Iată niște sfaturi care te pot ajuta să începi de undeva:

Setează un reminder!

Nu te poți baza întotdeauna pe acea dorință spontană. În schimb, poți planifica. Asta ajută la creșterea anticipării pe tot parcursul zilei și chiar crește senzația de excitare. La urma urmei, contactul piele cu piele este atât de important. Promovează producerea de hormoni cum ar fi oxitocina, reduce anxietatea și stimulează intimitatea. Acesta este motivul pentru care nu sunt timidă în ceea ce privește planificarea sexului. Cel puțin o dată pe săptămână, îi trimit soțului meu o mică „invitație” de întâlnire cu doar un emoji, fie o inimă roșie, fie acel diavol mic care zâmbește. Acesta este codul nostru.

Lucrați la asta împreună!

Am aflat de la primul meu copil că nu mă voi simți în pielea mea după naștere. Așa că mi-am rugat partenerul să fie propriul meu antrenor personal de pozitivitate corporală după ce a sosit copilul. Asta însemna să-mi spună că sunt frumoasă chiar și atunci când pântecele meu atârna și sânii mi se scurgeau.

De asemenea, a fost nevoie de onestitate completă din partea mea. Reține că dorința ta sexuală post-partum va fi în mod natural scăzută din cauza modificărilor hormonale intense și a lipsei de somn. Fii deschisă cu partenerul!

Nu neglija preludiul!

Știu la ce te gândești: „Cine are timp de preludiu?”. Dar, doamnelor, preludiul face diferența. Femeile au nevoie de aproximativ 20 de minute de preludiu. Și nu vă fie frică să folosiți lubrifianți sau uleiuri speciale pentru a spori intimitatea.

Încearcă sexul la hotel!

Cercetările arată că, atunci când cuplurile ies din casa lor, se pot bucura mai mult de sex, deoarece nu se gândesc să reorganizeze hainele din dulap sau alte milioane de lucruri mici de pe lista lor de activități. Într-o sâmbătă, o dată pe lună, găsim o bonă peste noapte - de obicei membru al familiei - și rezervăm o cameră la un hotel într-un oraș din apropiere. Petrecem ziua împreună și mergem la cină, îmbrăcați elegant. Apoi, noaptea, voi pune ceva pe mine care mă face să mă simt sexy...

Condimentează lucrurile!

Partidele rapide de sex pot fi, de asemenea, amuzante, fie că te-ai strecurat din camera copilului noaptea sau încerci un loc neobișnuit - mașina, baia, chiar și spălătoria.

Jocuri pentru cupluri:

Pentru a ne asigura că viața noastră amoroasă nu va deveni plictisitoare, soțul meu și cu mine jucăm jocuri sexy („Adevăr sau provocare?”), care sunt siropoase, dar ridicol de amuzante. La fiecare șase luni, facem fiecare o listă „Da, Nu, Poate”. În coloana „Da”: lucruri pe care vrem să le facem (ce au legătură cu sexul - evident). În coloana „Nu”: ceea ce nu vom face. În coloana „Poate”: lucruri la care suntem deschiși - poate le încercăm.