Evenimentele frumoase din copilărie rămân în memorie pentru totdeauna, mai ales cadourile care sunt pe placul micuților. Fiind activi și plini de viață, se plictisesc repede, în special de jucării. Rămâne o provocare să le găsești cadourile care să le stârnească interesul și să îi țină ocupați o perioadă mai îndelungată. Dacă ești în căutarea unui cadou pentru copilul tău sau pentru un copil drag inimii tale, recomandările de mai jos îți vor prinde bine.

Jocuri interactive

Fiecare joc este primit cu entuziasm de către pitici, mai ales când este unul pe care nu l-au mai jucat niciodată sau care implică reguli interesante. Mai mult, un joc interactiv le poate stimula creativitatea, atenția și capacitatea de a duce la capăt un lucru început. Interesant la aceste jocuri este că ele nu se vor demoda, de îndată ce apar alte noutăți, ci vor rămâne interesante și după mult timp, dacă le alegi pe cele potrivite.

Poți alege fie un puzzle, un joc care implică crearea unei povești din piese, o jucărie din lemn interactivă cu activități instructiv-educative.

Figurine sau păpuși cu personajele preferate

Dacă ai crescut alături de păpușile și figurinele din desenele animate, știi câtă fericire aduceau. Și acum, odată cu trecerea timpului, sunt așteptate cu aceeași bucurie. În cazul în care se apropie ziua de naștere a unei fetițe mici și ești invitat la petrecere, o soluție care nu va fi consumatoare de timp este alegerea unei păpuși Barbie. Le poți găsi în mai multe forme sau făcând diferite activități.

Spre exemplu, poți s-o alegi pe Barbie pompier sau una care merge la camping. Sau, ai posibilitatea să alegi un set complet, ustensile de bucătărie ori un salon de manichiură. Opțiunile sunt nenumărate, îți trebuie doar puțină inspirație.

Cărți de joc sau puzzle

Nu te gândi la clasicele cărți de joc, ci unele interactive care pot să fie, totodată, educative. Dacă alegi cadoul pentru o fetiță, sunt o mulțime de cărți de joc cu Frozen, care au tematici diferite, cum ar fi Păcăliciul matematic. Pentru băieți, există variantele cu pirați, roboți sau supereroi. Este important să le alegi conform vârstei copilului, pentru a fi adecvate nivelului său de dezvoltare și amuzament.

Cărți ilustrate

Cărțile sunt o alegere inspirată pentru orice copil. Nu alege, însă, unele nepotrivite vârstei. Când achiziționezi o carte, fii atent la pasiunile copilului în cauză, iar mai apoi începe căutările. Alege-le întotdeauna pe cele ilustrate pentru copiii de până în opt ani, pentru că le vor parcurge mai bine și vor face o pasiune pentru ele. Pentru cei de zece ani, alege povești inspirate, dar care să nu fie impuse de școală, să le poată citi din plăcere. Nici cărțile de colorat nu trebuie ignorate, dacă le faci cadou alături de creioane sau alte produse de papetărie.

Un set cu nisip kinetic

Este ceva mai deosebit decât cadourile obișnuite pe care le primesc copiii și sigur nu se vor aștepta să aibă altceva față de păpuși, roboți sau jocuri. Nisipul kinetic se poate modela după bunul plac și se poate găsi în diferite forme și culori, fiind potrivit atât pentru fetițe, cât și pentru băieți.

Acest tip de cadou, pe lângă uimirea pe care o aduce, vine și cu reale beneficii pentru copii, fiindcă îi ajută să își dezvolte abilitățile senzoriale, creativitatea și atenția când modelează.

Sunt o mulțime de idei pentru cadouri pe care să le faci celor mici, atât la ziua aniversară, dar și fără vreo ocazie anume. Pare la început o provocare, tocmai din cauza numeroaselor variante, însă, trebuie să alegi întotdeauna după preferințele lor. Ia în calcul sfaturile de mai sus pentru a face alegerea potrivită.