Chiuveta din bucătărie este principala sursă de bacterii periculoase dintr-o locuință.
Obiceiul de a dezgheța carne şi peşte în chiuvetă poate duce la infecții cu Salmonella şi Escherichia coli, avertizează profesorul american Charles Herb. Potrivit omului de ştiință, chiuveta de la bucătărie este contaminată în mod regulat, nu numai cu reziduuri alimentare, ci şi cu microorganisme din carne crudă sau peşte, care sunt adesea plasate aici pentru a se dezgheța.
Drept urmare, bacteriile ajung pe farfurii şi se răspândesc în toată bucătăria. În plus, blaturile, bureții de vase şi lavetele de bucătărie spălate necorespunzător pot fi periculoase, iar tocătorul poate concura în ceea ce priveşte numărul germenilor cu vasul de toaletă.
Profesorul american recomandă tratarea regulată a tuturor suprafețelor disponibile cu agenți antibacterieni şi păstrarea cărnii şi peştelui crud departe de veselă şi de alte alimente.