Când vine vorba despre sex, există atât de multe dezinformări și stereotipuri, încât este greu să îți dai seama care este adevărul. Este aproape imposibil să nu fi auzit şi, eventual, să fi crezut cel puțin una dintre ideile care urmează despre activitatea intimă. Printre cele mai cunoscute minciuni care au prins la „public‟ se numără cea legată de mărimi. S-a indus ideea că bărbaţii care au labele picioarelor impresionante sunt mari şi în alte locuri. Însă dimensiunea medie a penisului este de 12,7 centimetri, iar studiile arată o corelaţie mică între dimensiunea pantofilor şi cea a organului sexual. Vrei să afli și alte stereotipuri adânc infiltrate în subconștientul unor oameni? Află în continuare despre ce este vorba.

Cea mai sigură formă de sex

O dezinformare răspândită de-a lungul timpului este că unele forme de sex sunt mai sigure decât altele, cum este sexul oral. Nu poți rămâne însărcinată practicând această activitate intimă, dar asta nu înseamnă că nu poți contracta boli cu transmitere sexuală. Dimpotrivă, te expui riscului de infecții pe care tinzi să le asociezi numai cu actul sexual normal.

Un himen intact e semn de virginitate

O femeie îşi poate rupe himenul făcând sex, dar şi gimnastică, atletism, călărie sau orice alte activități fizice. Sau se poate naşte fără himen. Femeile pot avea, de asemenea, un himen intact chiar şi după ce şi-au început activitatea sexuală. Membrana subțire şi flexibilă nu dezvăluie nimic despre virginitatea unei femei.

Ejaculare precoce, doar la tineri

Tulburările erectile sunt, de obicei, privite ca pe o „problemă a tinerilor”, dar ejacularea precoce este, de fapt, o afecțiune cronică ce afectează persoanele de toate vârstele.

Pilulele contraceptive favorizează îngrăşarea

Crezi că pilulele contraceptive au dus la acumularea kilogramelor nedorite?  Mai gandeste-te. Potrivit medicilor, există puține dovezi ştiințifice că pilulele determină creşterea în greutate. Sunt o varietate de factori, pentru care femeile tind să se îngraşe, odată cu înaintarea în vârstă.

Bărbații se gândesc tot timpul la sex

Un studiu recent a scos la iveală că unul din doi bărbați se gândeşte la sex de aproximativ 19 ori pe zi – ceea ce reprezintă aproape aceeaşi frecvență cu care bărbaţii se gândesc la mâncare.

În timpul sexului arzi multe calorii

Activitatea sexuală poate fi asemănată cu un antrenament aerobic intens, dar oamenii de ştiință spun că un bărbat de 70 de kilograme arde 3,5 calorii pe minut în timpul sexului. Sună încurajator?