Noua ta meserie, cea de părinte, vine la pachet cu bucurie și împlinire, cu toate acestea trebuie să fii conștient și să te pregătești pentru cheltuielile ce implică îngrijirea și creșterea unui copil. Mulți dintre părinți fac aceleași greșeli în ceea ce privește veniturile, așadar iată ce poți preveni sau îmbunătăți atunci când ești proaspăt părinte!

Nu ai nicio planificare în ceea ce privește bugetul familiei

Uneori, cheltuirea banilor poate scăpa de sub control, mai ales dacă nu știi exact de ceea ce ai nevoie. Specialiștii în controlul și planificarea financiare spun că asta se întâmplă mai ales când părinții se află la primul lor copil.

Prin urmare, există numeroase aplicații de monitorizare a banilor care pot veni în sprijinul tău. Ce poți să faci în continuare, este să ai clarificate nevoile și dorințele familiei pentru ca, ulterior, să le prioritizezi.

Economisește înainte de apariția copilului pentru cheltuieli neașteptate. Majoritatea consilierilor financiari recomandă să ai pus deoparte o sumă de bani pentru următoarele trei sau șase luni, după venirea pe lume a copilului, pentru necesități neașteptate/necalculate. Reactualizează-ți planificarea financiară pe măsură ce bebelușul va crește mare.

Începe cu ce ai! Orice mic pas contribuie la construirea unui economii financiare!

O altă greșeală financiară este să pui bani deoparte pentru studiile viitoare ale copilului, fără să ai grijă de propria pensie

Perioada de studenție poate veni mai repede față de data pensionării tale, dar neglijând acest aspect, pentru a putea economisi pentru studiile copilului, nu este o idee foarte bună.

Te compari cu ceilalți părinți ori te lași presat de ceea ce fac alții

Nu vei compromite viitorul copilului dacă nu-i vei lua cele mai scumpe hăinuțe sau articole de încălțăminte. Încearcă să nu mai acumulezi prea multe lucruri înainte să știi ceea ce vei folosi ori vei avea nevoie cu adevărat. De exemplu, părinții care se aprovizionează cu multe pachete cu scutece, înainte de naștere, există posibilitatea ca bebelușul să se simtă inconfortabil sau să fie iritat din cauza scutecelor făcute de un anumit brand.