Petele de cireșe, de vișine sau de alte fructe roșii sau negre trebuie curățate cât sunt proaspete, mai ales pe hainele deschise la culoare. Țesăturile din mătase și bumbac sunt cele mai afectate și pot rămâne pete roz sau gălbui pentru totdeauna, dacă nu acționezi la timp.

Vezi care este cea mai simplă soluție să cureți petele de cireșe, mai ales când sunt proaspete. Iar soluția care dizolvă pigmenții roșii și are efect garantat este zeama de lămâie, ieftină și eficientă.

Imediat ce te-ai pătat cu cireșe sau alte fructe roșii de vară, stoarce zeamă de lămâie pe pete din abundență. Apoi așteaptă un sfert de oră ca acizii din sucul de lămâie să dizolve cât mai bine pigmenții din fructele roșii.

Ulterior, poți spăla zona pătată cu apă rece și săpun sau un detergent bun de rufe. Nu folosi apă caldă! Căldura fixează pigmenții roșii în țesătură și vei rămâne cu pete rozalii sau portocalii pe haine.

Spală bine cu apă rece și săpun, insistă de câteva ori și vei vedea că urmele de pete dispar. Asta e tot! Clătește bine haina cu apă rece și las-o să se usuce la soare.

Nici urmă din petele de cireșe pe care le aveai la început!