Masturbarea şi menstruația… două subiecte tabu rar abordate, dar atât de căutate! Multe femei se întreabă dacă este normal să se masturbeze şi, mai ales, dacă este sigur să facă asta în timpul menstruației. Răspunsul, doamnelor, este: fireşte! Nu există niciun motiv pentru care să vă simțiți ruşinate şi sunteți libere să faceți oricând tot ce vă doriți cu corpul vostru.

Această preconcepție că femeile ar trebui să evite să se masturbeze în timpul menstruației din cine ştie ce motive care țin de sănătate este doar un mit. Unele femei simt chiar mai multă plăcere în această perioadă delicată a lunii dacă se autosatisfac şi pot chiar să reducă din simptomele neplăcute, cum ar fi crampele menstruale dureroase sau stresul, datorită endorfinelor eliberate în timpul orgasmului.

Iată câteva sfaturi utile pentru femeile care se masturbează în timpul menstruației:

Spală-te bine pe mâini înainte de a trece „la treabă”

Atingerea, presiune sau masajul organelor genitale cu degetele sau cu o jucărie sexuală sunt gesturi care pot duce la orgasm garantat în cazul femeilor. Secrețiile vaginale şi chiar sângele menstrual joacă rolul unui lubrifiant care amplifică excitația. Înainte de a face asta însă, ai grijă la igienă. Spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun şi igienizează jucăriile sexuale pe care intenționezi să le foloseşti, pentru a preveni infecțiile vaginale sau ale uretrei.

Poți lăsa tamponul în vagin

Nu este obligatoriu să scoți tamponul sau cupa menstruală pentru a te masturba. În schimb, poți folosi un lubrifiant pe bază de apă care să prevină iritațiile. De asemenea, nu trebuie neapărat să introduci degetele în vagin pentru a simți plăcere. Stimularea clitorisului, a sfârcurilor sau a labiilor poate la fel de bine să asigure plăcere sexuală.

Ține la îndemână şervețele

Dacă scoți tamponul sau cupa menstruală şi vrei să penetrezi vaginul cu degetele, îți recomandăm să ai la îndemână câteva şervețele, pentru a te curăța de sânge după „acțiune”. În cazul în care menstruația este abundentă şi ți-e teamă să nu pătezi lenjeria, te poți masturba la duş. Jetul de apă este un excelent stimulent sexual, mai ales dacă este îndreptat spre clitoris.

Riscul de sarcină, foarte redus, dar nu inexistent

Dacă decizi să te masturbezi în tandem cu iubitul şi vă atingeți organele genitale, ține cont că există un risc, mic ce-i drept, să rămâi însărcinată. Acest lucru se poate întâmpla dacă partenerul ejaculează şi îşi introduce apoi degetele cu urme de spermă în vaginul tău. Totuşi, riscul de a rămâne gravidă în aceste condiții şi în primele 2 zile ale menstruației este inexistent, crescând până la 2% în cea de-a patra zi de menstruație. De asemenea, contactul piele-pe-piele în zona genitală poate creşte şi riscul unor boli cu transmitere sexuală, precum infecția cu chlamydia, herpes genital, gonoree, negi genitali etc.