În cele nouă luni de așteptare, viitorii părinți își pun multe întrebări – cum oare va arăta bebelușul din burtică, cum vor fi ca părinți și ce prenume va purta urmașul lor... Cu siguranță, alegerea numelui este o responsabilitate și o misiune deloc ușoară, dar nimic nu e imposibil atunci când ești bine informat și ai la dispoziție câteva idei care s-ar putea să-ți vină în ajutor, dacă urmează să devii mamă sau tată în 2021.

În ultimii ani părinții au renunțat la numele clasice, tradiționale pentru micuții lor, optând în schimb pentru cele pe care le descoperă în seriale, filme sau de ce nu, în cărți. De cele mai multe ori familiile care urmează să devină părinți, fac liste întregi pentru a descoperi numele care se potrivește. Având în vedere multitudinea de nume care abundă la ora actuală este greu să alegi unul singur, de aceea majoritatea părinților aleg două prenume pentru copiii lor, al doilea fiind de cele mai multe ori un nume de sfânt.

Care sunt cele mai populare nume de fete în 2021

Potrivit unei cercetări efectuate la un post de televiziune cele mai populare nume la nivelul țării noastre pentru anul acesta sunt: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana, Dalia, Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania.

Care sunt cele mai populare nume de băieți în 2021

Cele mai frumoase și mai întâlnite nume de băieți pentru anul acesta, au fost dezvăluite în cadrul aceluiași sondaj, printre cele mai căutate de părinți fiind: Theodor, Oliver, Felix, Matei, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Aryan, Ayan, Tobias, Andrei, George, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon, Gabriel, Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin, Fabian.