Chiar și persoanele care nu au copii pot visa bebeluși în diferite ipostaze. Totuși, uneori, apariția bruscă a unui bebeluș în vis te stresează – ai impresia că nu știi cum să ai grijă de el sau te întrebi de când ai tu un copil și tot așa.

Copilul mic apărut în vis poate avea diverse semnificații. Poate însemna puritate, inocență și tot felul de alte lucruri drăguțe. Însă poate semnala și anxietate, teamă și regresie emoțională. Cum știi când înseamnă una sau cealaltă? Iată mai jos interpretările:

Un copil care a dispărut

Acest vis poate avea semnificații pozitive sau negative. Depinde cine pierde copilul. Dacă visezi că ai pierdut copilul e semn rău. Dacă visezi că l-ai găsit e de bine.

Să vezi un copil

Vederea unui copil în vis semnifică inocență, căldură și noi începuturi. Acest copil îți reamintește de toate lucrurile bune, pure ce se găsesc în interiorul tău. Poate că este timpul să intri în legătură cu această parte a ta, cea care crede că ar fi excelent dacă unicornii ar exista.

Un copilaș care plânge

Înseamnă că o parte a ta nu primește suficientă atenție și are nevoie de mângâiere. Poate semnifica și faptul că sinele tău interior plânge după obiectivele nerealizate și încearcă să-ți atragă atenția asupra lor.

Dacă bebelușul plânge pentru că este neglijat și nu îi acordă nimeni atenție, ar putea fi în legătură cu partea psihică ce are impresia că nu ți-ai atins adevăratul potențial. Și dacă vrei să ai copii în viitor, ar putea fi experimentată teama că nu vei putea să-i iubești corespunzător sau să ai grijă de ei așa cum trebuie.

Un bebeluș care dansează

Un copilaș mic ce danseaza sau chiar se plimbă de colo până colo arată că te simți bine în legătură cu oportunitățile viitoare. Acel bebeluș fericit învață foarte multe și îl așteaptă și multe lucruri bune în viitor, ca și tine de altfel. Iar dacă este chiar copilul tău, înseamnă că ai speranțe mari pentru copiii tăi – au un început bun și promit să se dezvolte și mai bine.

Să ții în brațe un bebeluș

În cazul în care ții în brațe un copil în vis înseamnă că tânjești după o perioadă a vieții tale când oamenii depindeau de tine și tu te simțeai dorit. Caută în restul visului indicii despre perioada respectivă, poate că aveai grijă de copiii tăi sau de un alt membru al familiei sau poate doar era timpul în care aveai o mulțime de responsabilități la birou. Care era responsabilitatea care te făcea să te simți bine și cum poți folosi calitatea respectivă în viața de zi cu zi?

Să aduci pe lume un copil

Un vis despre nașterea unui copil înseamnă că începi o nouă fază a vieții tale sau mai poate semnifica un nou început, job, mutare într-un alt oraș etc. În cazul în care ești femeie și ești însărcinată un astfel de vis arată de fapt anxietatea cauzată de faptul că vei naște în curând. Visul că te afli într-o mașină în drum spre maternitate semnifică problemele tale de dependență.

Găsirea unui copil

În vis ai găsit un copil – înseamnă că faci pace cu ideea acceptării potențialului și a talentelor ascunse – lucruri de care trebuie să ai grijă, așa cum ai face cu acest copil micuț.

Ai uitat un copil

În timp ce faci una sau alta, în vis, realizezi brusc că ai uitat ceva. Oare nu ai încuiat ușa când ai plecat din casă? Ai uitat să plătești facturile? O, nu, ai uitat bebelușul. Ce înseamnă asta? Că redescoperi un aspect al tău de care uitasei. Poate că este timpul să începi să cânți din nou la chitară sau să te implici iar în politică? Acest vis mai poate dezvălui că încerci să-ți ascunzi slăbiciunile și vulnerabilitățile.

Să întâlnești un copil demonic

Este vorba despre copilul cu ochi roșii care își învârte la nesfârșit capul. Ce înseamnă apariția lui în visul tău? Ei bine, ar putea dezvălui faptul că ești îngrijorat de noul proiect în care te-ai implicat, îți este teamă că s-ar putea să fie prea mult pentru tine și că nu-l vei putea duce cu bine până la capăt.

Să fii copil

Dacă visezi că ești copil înseamnă că dorești să fii îngrijit sau poate că tu ori altcineva se comportă imatur. Sau poate că ai nevoie să tragi un pui de somn chiar acum. Cine nu are nevoie?