O nuntă presupune foarte multe lucruri, iar buchetul miresei se află pe lista priorităților. Alegerea florilor de nuntă nu este tocmai simplă, de aceea ar trebui să apelezi la o persoană care se pricepe. Dar aceasta trebuie să înțeleagă câteva lucruri înainte.

Ce să întrebi persoana care se ocupă de buchetul miresei

În ciuda faptului că aranjamentele florale sunt o decizie complet personală, există câteva întrebări pe care persoana care se ocupă de buchetul miresei trebuie să le ia în considerare înainte de a îți alege florile preferatele.  

Au un parfum?  

Nimic nu rivalizează cu parfumul unei flori proaspete, dar o mulțime de flori proaspete poate copleși un spațiu și poate lua locul altor mirosuri minunate, cum ar fi mâncarea, lumânările și chiar parfumul miresei.  De asemenea, poate declanșa reacții alergice în cazul invitaților sensibili la miros.  

Fac față la diverse tipuri de temperaturi?  

O rafală de aer rece, de interior, poate fi o condamnare la moarte pentru anumite petale, în timp ce alte plante nu rezistă la un decor însorit, în aer liber. Asigură-te că ai confirmat locul de desfășurare a evenimentului înainte de a lua orice decizie finală privind comanda de flori. 

Aceste flori sunt destinate buchetelor sau expunerilor?  

Există un pic mai multă flexibilitate atunci când introduci florile într-un buchet, dar multe plante vor necesita o hidratare frecventă, dacă nu chiar constantă. 

Ce flori nu se pun în buchetul miresei

mamaplus

Liliac

De obicei, sunt evitate aceste flori în buchete pentru că se ofilesc ușor. În plus, liliacul are nevoie de apă constant, așa că la câteva ore de la începerea nunții, buchetul tău va arăta „obosit”.

Hortensii

Hortensiile importate necesită o hidratare 24/7. Acestea sunt un mare nu dacă nu sunt în mod constant în apă. De altfel, nici macii nu sunt recomandați într-un buchet de mireasă, pentru că își vor pierde petalele la prima adiere de vânt, iar polenul poate să îți ruineze rochia albă.

Crini

Majoritatea soiurilor de crini au polen care poate păta și un parfum prea copleșitor. Desigur, întotdeauna se pot face excepții, dar ar trebui să știi ce așteptări să ai.

Margarete

O superstiție spune că margaretele înseamnă despărțire și aduc ghinion unui cuplu proaspăt căsătorit. Totuși, dacă nu îți pasă de superstiții, poți alege orice flori îți fac cu ochiul.

Alte superstiții spun că garoafele și calele sunt florile mortului, așa că probabil nu le vei dori în buchetul tău de mireasă, dacă ești o persoană care ține cont de aceste lucruri.

Cum îți alegi buchetul de mireasă

mamaplus

Bugetul

Prețul florilor de nuntă și al buchetului de mireasă depinde de numărul acestora, de cât de elaborate vrei să fie decorațiunile florale și de tipurile de flori pe care vrei să le incluzi. 

De obicei, cuplurile cheltuiesc în jur de 10% din bugetul total pe flori, așa că, odată ce știi cât vrei să cheltuiești pentru nuntă în general, poți calcula bugetul pentru aranjamentele florale și buchetele de flori.  

Poți, de asemenea, să economisești bani optând pentru decorațiuni florale mai simple sau care folosesc mai puține flori sau soiuri mai puțin exclusive de flori, dar care totuși adaugă culoare aspectului general al nunții.

Ce te inspiră

Poate florile tale preferate sunt trandafirii clasici sau crizantemele colorate. Când începi să te gândești la florile de nuntă, este întotdeauna o idee bună să găsești din timp fotografii cu flori frumoase care îți plac.  

Dar, de asemenea, fă-ți timp să explorezi diferite idei de buchete și flori la care poate nu te-ai fi gândit. Pentru a începe să îți aduni ideile, fă o colecție de imagini diferite sau un panou cu ce fel de flori vrei să incluzi.

Fă cercetări despre diferitele flori și semnificațiile sau sezonalitatea lor. De exemplu, garoafele albe sunt văzute ca simboluri ale norocului, în timp ce azaleele reprezintă feminitatea.  

Crinul de Vale, trandafirii de grădină și hortensiile sunt flori care înfloresc primăvara, în timp ce crinii victorieni și lalelele papagal sunt flori de iarnă.

Cu cât viziunea ta este mai clară pentru florile și buchetul de nuntă, cu atât discuțiile cu florarul vor fi mai productive, deoarece îi poți spune sau arăta tipul de flori care v-au inspirat. 

Tematica și schema de culori a nunții

Atunci când îți alegi buchetul de mireasă și decorațiunile florale, un lucru de care trebuie să ții cont este tema și schema de culori a nunții tale. 

Vrei ca florile tale să complimenteze aspectul general al nunții tale, dar poate fi destul de dificil să știi ce flori se potrivesc bine cu o anumită temă sau paletă de culori fără cunoștințe vaste despre diferitele tipuri de flori disponibile.  

De exemplu, s-ar putea să îți placă florile tropicale, cum ar fi pasărea paradisului și florile pasiunii albastre, dar s-ar putea ca acestea să nu se potrivească unei nunți cu tematică rustică în mediul rural.  De asemenea, buchetele rustice de flori sălbatice ar putea să nu-și găsească locul la o nuntă șic și sofisticată în oraș. Este util să știi ce flori sunt în sezon la momentul nunții.  

Florile de sezon nu numai că se potrivesc nunților de sezon, cum ar fi nunțile de iarnă, dar florile sunt adesea de o calitate mai bună și mai ieftine, deoarece nu trebuie să fie transportate din străinătate. Acesta este cu siguranță un lucru de care trebuie să țină cont miresele care doresc să mențină costurile scăzute. 

Orice ai alege, discută cu persoana care se ocupă de flori, arată-i fotografii cu localul, palete de culori și rochiile domnișoarelor de onoare, dar și idei de rochii de mireasă.  

Acest lucru va ajuta expertul să te sfătuiască ce flori și culori vor funcționa bine ca accente la nunta ta și se vor potrivi cu aspectul general pe care îl dorești.