Sensibili, creativi, înțelepți și inventivi – sunt calitățile de bază ale copiilor născuți în prima lună din an. Părinții au misiunea de a-și ajuta copiii să-și atingă potențialul și să-și dezvolte talentele. Copiii născuți în luna ianuarie au un rol important în această lume – să învețe și să descopere lucruri noi și interesante. Sunt personalități puternice, atrăgătoare și pline de entuziasm. Ei sunt creatorii propriului destin și își croiesc de sine stătător drumul în viață.

Există însă câteva reguli pe care ar trebui să le cunoască părinții copiilor născuți în această lună. Micuții pot avea abilități excelente de comunicare și, ca să le dezvoltați, ar trebui să ai grijă ca dorințele și ideile lor să fie materializate într-un mod cât mai creativ. Cu alte cuvinte, nu îi opri din drum atunci când vor să facă ceva nou.

Acești copii sunt sociabili și vor fi mereu în centrul atenției, nu își focusează atenția pe trăiri negative, nu au păreri de rău și asta le oferă multă prioritate în anumite situații.

Cum să ajuți un copil născut în ianuarie să-și atingă potențialul?

Încurajează copilul să vină cu propria inițiativă și să își atingă scopul. Interdicțiile pot determina apariția unor blocaje și frustrări. Susținerea și răbdarea sunt două lucruri importante pe care ar trebui să te bazezi în perioada creșterii și dezvoltării copilului născut în prima lună a anului.

Este important să conștientizezi – copiii cu o voință puternică învață experimentând. Oferă-i un exemplu bun și încearcă să îi dai libertatea de alegere atunci când este cazul. Astfel, va deveni mult mai sigur pe propria persoană și va simți că vocea lui este auzită.

Copilul născut în ianuarie este sociabil și se înțelege bine cu oamenii din jur, iar asta înseamnă că în viitor ar putea deveni un specialist în comunicare, management, relații cu pubicul sau chiar un politician de succes.