Sexul și râsul merg perfect împreună. Ba chiar se completează și se aseamănă din multe puncte de vedere. Uneori râsul poate ține loc de sex. Se spune că un cuplu care râde împreună va fi mai solid decât cel care face sex în fiecare zi. În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate și unul, și altul aduc doar avantaje.

Ambele sunt relaxante

Atât râsul, cât și sexul sunt însoțite de un set complex de reacții biochimice care reduc nivelul stresului, producând hormoni ca adrenalina și cortizonul. În plus, ambele activități sporesc nivelul endorfinei, care întărește sistemul imunitar și alină durerile. Deci nu îți vei mai face probleme pentru migrene, indiferent că alegi să râzi sau să faci sex. De asemenea, femeile înregistrează o creștere a nivelului de estrogen în timp ce fac sex, ceea ce previne apariția sindromului premenstrual.

Ambele funcționează ca exercițiu fizic

Efectul râsului, al sexului și al exercițiilor fizice asupra sănătății sunt aproape similare. Toate cele trei activități stimulează producerea endorfinei, deci apariția stării de bine. Ne folosim aproape 80 de mușchi atunci când râdem, cu o presiune mai mare pe cei abdominali. Deși asta nu înseamnă că putem înlocui exercițiile fizice cu râsul, putem deduce că acesta crește efectul exercițiilor. De cealaltă parte, în timpul unei partide pasionale de sex ardem în jur de 200 de calorii, adică echivalentul a 15 minute de alergat, iar inima bate în același ritm ca atunci când facem exerciții în sala de forță.

Ambele stimulează creierul

Atunci când râdem, mușchii feței se contractă și se relaxează alternativ, favorizând circulația sângelui către creier. Astfel, capacitățile noastre mentale cresc, ne vin idei noi și luăm decizii mai ușor. Studiile recente arată că același lucru se întâmplă și în cazul sexului, orgasmul ajutând la creșterea IQ-ului în cazul femeilor.

Ambele te protejează de răceală

Studiile în domeniu au dovedit că atât râsul, cât și sexul îmbunătățesc sistemul imunitar, de aceea oamenii care râd mai des răcesc mai rar. În cazul sexului, cei care au o activitate cel puțin moderată, adică fac sex de două ori pe săptămână, au un nivel cu 30% mai ridicat de anticorpi decât ceilalți.

Fazele sexului și ale râsului

Studiile efectuate asupra râsului femeilor au descoperit că în creierul feminin sunt excitate aceleași zone atât în timpul râsului, cât și al sexului. Poate că așa se explică de ce multor femei le crește dorința sexuală atunci când râd.

Iată și o similitudine între fazele râsului și cele ale excitării sexuale:

  • Preludiul: La fel ca în cazul preludiului sexual, în prima fază a râsului gâtul, brațele și sânii noștri se îmbujorează, iar temperatura corpului crește.
  • Contactul: La fel ca în timpul orgasmului, în această fază a râsului mușchii feței se încordează involuntar, iar pielea devine mai sensibilă. Apoi, femeile încep să respire mai rapid și inegal, ochii li se umezesc și îi închid.
  • Faza post-orgasmică: În final, atunci când se opresc din râs, femeilor li se relaxează mușchii, temperatura corpului și respirația li se normalizează, iar roșeața pielii dispare. Aceleași sunt efectele pe care femeile le simt și după ce au făcut sex.

Umorul întărește relațiile

Experții în materie de sex încurajează râsul în timpul partidelor de sex, atâta vreme cât râzi CU și nu DE partenerul tău. O atmosferă jucăușă în cuplu menține scânteia aprinsă și ține plictiseala la distanță. Totuși, trebuie evitate extremele: râsul în exces poate duce la scăderea pasiunii.

În plus, experții sunt de părere că acele cupluri care au o atitudine pozitivă și relaxată față de sex au șanse mai mari de a avea orgasm. Ele vor avea o relație mai puternică, mai fericită și mai satisfăcătoare la nivel emoțional, iar partenerii nu vor mai simți nevoia de a căuta dragoste în afara cuplului.