Luna iunie este un anotimp al începutului ce marchează debutul sezonului estival și solstițiul de vară. Luna iunie este caracteristică semnelor zodiacale Gemeni și Rac. Sunt semne pasionale ce aparțin persoanelor care empatizează puternic cu cei din jur. Probabil că ai observat asta în comportamentul copilașului tău. În continuare vei afla mai multe lucruri interesante și curioase despre copiii născuți în această lună.

Copiii care au venit pe lume în luna iunie sunt deosebit de răbdători, uneori chiar meticuloși. Le place să obțină ceea ce își propun, chiar dacă își dedică tot timpul pentru asta. Dacă nu le reușește ceva, se întristează, însă vor cere susținerea celor mai apropiați oameni, fără ca restul lumii să observe trăirile lor interioare.

Acești copii au un gust estetic bine dezvoltat, adoră să-și reîmprospăteze garderoba și pun un mare accent pe stil. Un alt aspect demn de toată atenția noastră este spiritul intuitiv al acestor copii. Acești copii nu pot fi mințiți, pentru că au un talent înnăscut de a ”citi” oamenii.

Acolo unde sunt avantaje, sunt și neajunsuri

Copiii născuți în luna iunie pot manifesta schimbări bruște de comportament. Astfel, dacă dis-de-dimineață debordează de energie, spre seară s-ar putea ca situația să se schimbe radical. Astrele spun că cel mai bine pentru nativii cu character schimbători din zodia Gemeni ar fi să aibă în preajmă prieteni sau rude din zodiile Berbec, Leu, Balanță sau Vărsător.

Un studiu realizat de Universitatea Columbia a demonstrat că fetele care se nasc în această perioadă au o cantitate de materie cenușie mai densă decât cele născute în restul anului. La băieți se întâmplă exact opusul, având materia cenușie mai densă când se nasc în lunile reci.

Acești copii sunt calmi, doar dacă nu sunt deranjați, nu le place somnul, sunt prieteni adevărați atât timp cât nu sunt trădați și își demonstrează caracterul puternic doar dacă e cazul.

Copiii născuți în iunie au șanse mari să  ajungă avocați sau artiști

Conform unui studiu desfășurat de Universitatea din British Columbia, doar aproximativ 6% dintre directori au venit pe lume în luna iunie.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge susțin că bebelușii născuți în prima lună de vară sunt mai înalți. De asemenea, este posibil să aibă o greutate mai mare la naștere și să fie mai sănătoși la naștere, ceea ce face ca mamele din aceste luni să fie foarte norocoase. Deși pot ajunge să fie cei mai înalți din clasa lor, copiii născuți în iunie ar putea ajunge la înălțimi mari și la propriu și la figurat.

Renumita publicație Reader's Digest susține că bebelușii născuți vara au șanse mai crescute să fie mai mari, mai sănătoși, cu constituții mai puternice și cu șanse mai puține să se îmbolnăvească decât bebelușii născuți în alte perioade ale anului. Desigur, în acest anotimp este aer curat, vitamina D din belșug și multă activitate fizică.

Pasiunile specifice copiilor născuți în luna iunie: dans, muzică, sport, arte plastice.

Deviză: "Să nu spui NU niciodată"

Floarea lunii iunie: Trandafirul

Pietrele prețioase ale lunii iunie: perla, piatra lunii, alexandrite.

Celebrități născute în luna iunie: Marilyn Monroe, Morgan Freeman, Heidi Klum, Angelina Jolie, Mark Wahlberg, Iggy Azalea, Johnny Depp, Natalie Portman, Paul McCartney, Nicole Kidman, Ariana Grande, Elon Musk, Nicole Scherzinger.