Liniile orizontale sau liniile curbe care separă palma de restul braţului, adică liniile încheieturii mâinii, poartă denumirea de linii Rascette. Ele pot furniza informații despre starea de sănătate, prosperitatea şi faima fiecărei persoane.

Potrivit învățăturilor ştiințelor metafizice, numărul acestor linii de la încheietura mâinii drepte indică inclusiv cât de mult vei trăi. Cu cât ai mai multe linii, cu atât eşti mai longeviv. Cu condiția că acestea să fie bine evidențiate şi neîntrerupte, prima linie indică între 23 şi 28 ani de viață, cea de-a două indică între 46 şi 56 de ani, cea de-a treia indică între 69 şi 84 de ani, iar cea de-a patra indică 84 de ani de viață sau mai mult.

Foarte puține persoane au toate cele patru linii la un loc. În general, se întâlnesc 2 sau 3 astfel de linii.

Priveşte cu atenție încheietura mâinii şi numără aceste linii. Câte sunt?

Prima linie este considerată cea mai importantă linie de la încheietura. Dacă această linie este adâncă şi evidențiată, este semn că persoană respectivă este perfect sănătoasă şi are o bună condiție fizică. 

Linia a doua indică de obicei avuția, prosperitatea şi fericirea unei persoane. 

Linia a treia indică faima şi renumele fiecărei persoane. Dacă această linie este dreapta şi fără denivelări, persoana respectivă este influentă.

Linia a patra dublează de regulă brățara a treia a mâinii, şi de obicei prezența să întăreşte caracteristicile acesteia.