O vizită a lui Moș Crăciun la domiciliu va costa, în medie, 300 de lei anul acesta. Costumele personajelor-vedete ale iernii se vând cu aproximativ 1.000 de lei și pot fi închiriate cu vreo 200-300 de lei.

Pe site-urile de anunțuri din Republica Moldova apar tot mai multe oferte de programe distractive cu participarea personajelor de basm Moș Crăciun, Fulguța, Moș Gerilă, Alba ca Zăpada, spiriduși și magicieni.

Actorii, profesioniști sau amatori, negociază în fiecare caz separat prețul unui asemenea program de divertisment, dar tarifele pentru un program de Revelion și Crăciun susținut la instituții de învățământ sau la domiciliu sunt de 300-450 de lei.

Unii animatori solicită și 50 de euro, echivalentul a peste 800 de lei, pentru un spectacol de revelion pentru copii și adulți.

Moș Crăciun poate fi chemat acasă și cu mai puțini bani, dacă găsiți un ofertant mai puțin solicitat de clienți. Prețul de vânzare al costumelor de Moș Crăciun/Moș Gerilă și Fulguța/Alba ca Zăpada pornesc de la 800 de lei și ajung până la 1.200 de lei.

Prețul de închiriere a costumelor diferă de la caz la caz, contând aspectul acestora și intervalul pentru care clientul are nevoie de ele. Unii solicită 300 de lei pentru închirierea unui costum și numai 500 de lei atunci când clientul are nevoie de două – pentru Moș Crăciun și Fulguța, de exemplu. Și costumele de carnaval ale altor personaje se vând sau sunt închiriate la prețuri comparabile.