Unele obiecte din restaurant, cu care intrăm în contact de fiecare dată când vrem să luăm masa, sunt pline de microbi. Cel mai murdar obiect rămâne a fi meniul.

mamaplus.md

Cel mai indicat este să te speli pe mâini imediat după ce l-ai consultat. Paginile lui sunt atinse de zeci de oameni zilnic şi nimeni nu îl curăţă, mai ales dacă este din hârtie.

Pentru siguranţa clienţilor meniurile ar trebui să fie plastifiate pentru a putea fi şterse la intervale regulate de timp sau, dacă sunt din hârtie, să fie schimbate din când în când.

Unele restaurante au căutat să rezolve această problemă. În fiecare zi şterg meniurile cu dezinfectant, potrivit declaraţiilor publicate de angajaţi pe site-ul Reddit. Oricum, din momentul în care este şters până ţi-l pune ospătarul în mână va trece pe la foarte multe persoane, aşa că nu te baza prea tare pe acest lucru.

Un studiu realizat la cererea unui televiziuni americane citat de Reader’s Digest a demonstrat că meniul unui restaurant conţine 185.000 de bacterii, de 16 ori mai mult decât solniţa. Aceasta este al doilea cel mai murdar obiect dintr-un restaurant.

Sursa: realitatea.net