Nu este vorba despre o oră târzie în noapte, dar nici despre toiul zilei. Cercetătorii britanici au studiat şi această temă şi au descoperit că dimineața este momentul ideal pentru a face sex, dacă vrei să atingi punctul maxim al plăcerii.

Cercetările realizate de oamenii de ştiință britanici relevă faptul că dacă faci dragoste dimineață, starea ta de bine va fi asigurată pentru mare parte din zi. Mai mult, vrei să-ți menții sănătatea mintală şi fizică? Nu te da aşa de repede jos din pat!

Studiile în acest sens arată că adulții care obişnuiesc să facă dragoste încă de la prima oră a dimineții se simt mai optimişti, mai plini de viață. Dacă mai era necesar un alt argument, sexul de dimineață ajută la întărirea sistemului imunitar, mai ales acum, în lupta cu virusul care a cucerit lumea.

„Făcând sex dimineața, se eliberează oxitocină, hormonul dragostei, care le face pe cupluri să se simtă iubite şi rămân ataşate pe tot parcursul zilei“, a declarat specialisul american, doctorul Debby Herbenick.

Autor al cărții „Because It Feels Good“, doctorul Herbenick, a adaugat: „de asemenea, te face să te simți mai puternic şi mai frumos“.

Ora cea mai bună pentru sex este până în 6 dimineața

Ai citit bine, nu este vorba despre o oră târzie în noapte, dar nici despre toiul zilei. Cercetătorii britanici au studiat şi această problemă şi au descoperit că ora 5.48 dimineața este ora ideală dacă vrei să atingi punctul maxim al plăcerii. 

Cum au putut afla atât de precis acest lucru, doar savanții britanici pot răspunde. Cert este că sunt aproape siguri că 5.48 dimineața, când nici nu se ivesc zorii zilei, este ora ideală pentru a face sex cu iubitul.

Experții sugerează că, potrivit analizelor amănunțite, nivelul de testosteron din corp atât la bărbat, cât şi la femeie, este cel mai mare dimineața.

Nivelul de energie este ridicat la ambii parteneri, iar mental, aceştia sunt cel mai puțin afectați de grijile cotidiene, deci această oră este cea mai potrivită pentrru activități intime, este de părere şi sexologul Geraldine Myers.

Oamenii de ştiință s-au pus de acord că această oră din zi nu doar că este cea mai potrivită pentru a face sex şi a te detensiona, ci este una ideală dacă îți doreşti orgasme intense.

În zile senine, razele soarelui ridică nivelul de testosteron, datorită acțiunii de stimulare a hipotalamusului, acea parte din creier responsabilă cu activitatea hormonilor în corp.

Experții au adăugat că ceasul biologic influențează ritmul circadian care guvernează starea de spirit şi nivelul de energie.