Fiecare părinte are propria abordare atunci când copilul mai încalcă niște reguli ale casei, iar cunoscutul bucătar Jamie Oliver nu este o excepție. Având acasă cinci copii, el știe bine ce-i de făcut atunci când situația pare că scapă de sub control.

Atunci când fiica lui cea mare a fost "nerespectuoasă", Jamie a cojit un măr, a pus un sos chili extrem de iute peste fruct și l-a oferit apoi fetiței.

"Drept pedeapsă, îi fac să mănânce ardei iute. Nu mai e la modă să îți bati copiii, nu e deloc elegant și nu ai voie ca părinte să faci acest lucru. Dacă ești un bucătar celebru, așa cum sunt eu, nu ar fi deloc plăcut dacă informația ar apărea în presă. Așadar, ai nevoie de metode alternative. Poppy a fost foarte nerespectuoasă și insolentă cu mine și a forțat nota.

Pe vremea copilăriei mele, aș fi fost bătut, dar în zilele noastre nu mai ai voie să faci asta. După cinci minute, a crezut că eu uitasem, dar nu uitasem. Mi-a cerut un măr. L-am tăiat în mai multe bucăți, pe care le-am frecat cu ardei iute.", a dezvăluit Jamie Oliver.

Totuși, mama copilei i-a ținut apărare, pentru că s-a supărat tare atunci când a aflat despre această metodă de disciplinare.

"Poppy a alergat spre mama ei şi i-a spus: «Asta e ardei iute!». Eu râdeam într-un colț. Soția mi-a spus atunci: «Să mai faci asta niciodată!», mărturisește celebrul bucătar James Oliver.