O relație frumoasă, bazată pe încredere, dragoste și sinceritate, poate dura o viață întreagă. Un cuplu poate menține armonia prin sacrificii și dăruire reciprocă. Din nefericire, multe căsnicii sunt destrămate din numeroase motive. În unele cazuri, bărbații sunt cei care renunță la partenerele lor și decid să plece, fie că este vorba despre infidelitate, minciună sau neînțelegere, fie că s-au plictisit de relația pe care o trăiesc.

Femeile, la rândul lor, consideră că nu mai sunt pe placul iubiților, că au adăugat kilograme sau că nu mai sunt la fel de frumoase precum odinioară. Însă, aceste lucruri sunt total greșite.

Într-o emisiune de televiziune, psihologul Ina Crasnojon a explicat motivele pentru care mulți bărbați își părăsesc partenerele sau, dacă vorbim despre o căsnicie, de ce soțul decide să divorțeze de soție.

„Bărbații nu pleacă din cauza exteriorului unei femei. Femeia s-a schimbat, pur și simplu interesele nu mai sunt, nu le mai este interesant să petreacă timpul împreună. Posibil, lipsă de comunicare, strigăm uneori, ne înfuriem, și-atunci bărbatul cumva n-o să zică el... E complicat să-ți spună ție că „tu țipi toată ziua”. Da? Lui îi este mai simplu să-ți zică „tu te-ai schimbat foarte mult și eu plec de la tine pentru că tu te-ai îngrășat”. Foarte puțini bărbați am întâlnit în relațiile de cuplu sau cei care se confruntă cu probleme să zică „eu am obosit” sau „eu vreau să plec pentru că ea nu arată bine”. „Eu vreau să plec pentru că nu ne mai înțelegem”. Bărbații țin foarte mult la confortul psihologic. Lor le place să vină acasă să fie liniște, să fie înțelegere, pentru că sunt multe persoane pe care le vezi doar aici (chipul). Restul mai puțin. Contează ce emani. Dacă eu eman calm, liniște, asigur nevoile psihologice ale bărbatului, ale soțului (dacă vorbim despre o relație), atunci cu siguranță el nu pleacă atât de ușor. Asta nu înseamnă că deja noi mâncăm atât cât încape, chiar nu ne pasă... Întotdeauna vor fi alte femei care sunt mai atrăgătoare prin felul lor de a fi. Dar sunt foarte multe persoane la care te uiți că nu-s așa frumoase, dar sunt atrăgătoare. Asta încă o dată demonstrează că, totuși, exteriorul nu este cel care bate tot”, explică psihologul.