În sfârşit, ți-ai găsit jumătatea cu care vrei să-ți împarți toată viața. Sunteți îndrăgostiți, fluturaşii vă roiesc prin stomac, iar fiecare clipă petrecută departe de el/ea este un adevărat calvar. Dar cum ştii că mariajul este următorul pas corect în relația voastră? Sunteți convinşi că nu ați sărit peste ceva? Vă cunoaşteți cu adevărat atât de bine încât restul vieții voastre să fie armonios? Specialiştii în relații spun că niciodată nu puteți fi 100% pregătiți pentru acest pas, însă vă vin în ajutor cu un test care să vă facă să conştientizați cât de dispuşi sunteți să deveniți o familie.

Jill Andres şi Brook Silva au trecut şi ei prin această fază. După câțiva ani de relație (cu un an de pauză în care au fost despărțiți) Andres a venit cu o idee: „Ce-ar fi să facem totul ca o cursă cu obstacole să vedem dacă suntem pregătiți de căsătorie?”. Dacă l-a început a pornit ca o glumă, totul s-a transformat într-un proiect socio-psihologic, menit să stimuleze toți factorii care stau la baza unei căsnicii trainice: banii, fidelitatea, încrederea, dragostea. Bineînțeles, aşa cum le stă bine americanilor, apoi au scris o carte care a fost bestsaller.

Iată în continuare care sunt cele mai importante 5 teste la care un cuplu ar trebui să se supună înainte de a ajunge la starea civilă:

1. Faceți schimb de telefoane, mailuri, facebook

A verifica pe ascuns telefonul sau e-mailul partenerului (mesaje, whatsapp, convorbiri) este una dintre cele mai grave şi mai comune „infracțiuni” într-o relație. Pentru a vedea ce simt când partenerul îi spionează telefonul, Andres şi Silva au făcut asta în mod voluntar. Timp de 48 de ore, au avut acces nelimitat la toate formele de comunicare ale partenerului (Facebook, Twitter, e-mail, texte), ceea ce s-a dovedit a fi suficient pentru a jura că nu o vor mai face niciodată. Andres a fost surprins de starea de disconfort şi iritabilitate i-o dădea faptul că cineva îşi bagă nasul în intimitatea ei, deşi nu avea nimic de ascuns. inconfortabil exercitarea făcut-o să-simt nu pentru că ea a avut ceva de ascuns, ci pentru că ea nu-i plăcea predarea atât de mult din intimitatea.

„Concluzia a fost că amândoi, indiferent cât de mult ne iubim şi câtă încredere avem unul în altul, merităm să avem şi partea fiecăruia de intimitate”, a explicat Andres.

„Cea mai importantă concluzie a acestui test a fost că ne-am luat angajamentul ca niciodată să nu ne mai spionăm telefoanele unul altuia”, a spus şi Silva.

2. Înregistrează o ceartă

Aceasta este ceea ce Andres și Silva recomandă fiecărui cuplu să facă. Este simplu: Înregistrați pe reportofon, video sau pe telefon o ceartă între voi doi. Apoi, peste o săptămână, stați şi ascultați-o.

„Acesta este un mod incredibil de a învăța cum să vorbeşti cu partenerul în relație”, a spus Andres.

Vei fi surprins să descoperi cât de defensiv şi agresiv reacționezi la critici sau să constați cine domină conversația în asemenea momente.

„Aşa mi-am dat seama că atunci când ne certăm, eu spun 10 cuvinte pentru fiecare cuvânt al lui Brook. Acest lucru l-am putut remedia ulterior”, a mai spus Andres.

3. Întâlneşte-te cu rudele căsătorite ale partenerului

Sau pe cineva din anturajul partenerului tău dar care este deja căsătorit de mulți ani. Care este ideea? Să vezi care sunt perspectivele lor în viața de zi cu zi a familiei.

„Am ieşit în oraş să beau ceva cu cumnata lui Jill şi după câteva pahare mi-a împărtăşit câteva secrete din mariajul lor. Aşa am aflat că fratele lui Jill a impus o relație în familie bazată pe o atitudine non-conflictuală”, a explicat Silva.

Plecând de la această experiență, Silva a regăsit în propria relație anumite trăsături specifice familiei lui Jill.

4. Faceți schimb de carduri de credit

Banii pot fi un lucru amuzant într-o relație. Dar pentru tinerii căsătoriți, poate fi un şoc atunci când se va ajunge dintr-o dată la conceptul banii noştri. A împărți, a pune la comun toți banii nu este un lucru atât de uşor pe cât pare. Pentru a diseca acest aspect, Andres și Silva au decis să schimbe cardurile de credit pentru o lună și apoi să compare cheltuielile. Exercițiul a fost unul important, deoarece astfel au ajuns la concluzia că trebuie să fii tot timpul conştient că modul de cheltuire a banilor vă poate afecta familia. De asemenea, s-a ajuns la unele discuții mai aprinde, dar productive, privind perspectivele financiare ale viitoarei familii.

5. Luați notițe despre viața voastră sexuală, timp de 7 zile

În cartea lor, Andres și Silva vorbesc pe larg despre această problemă. Concluzia a fost că sexul de calitate necesită o bună comunicare. Așa că au venit cu un plan simplu: Timp de şapte zile, au făcut, reciproc, eforturi de a-şi seduce şi satisface sexual partenerul. După care au deschis o sticlă de vin şi au discutat cum pot să îmbunătățească toate aceste aspecte.

„A fost o bună oportunitate de a discuta deschis şi onest despre viața noastră sexuală”, a explicat Andres.

Cum ştii dacă ai trecut testul?

Ideea nu este de a încerca să-ți rezolvi probleme prin acest test, ci doar de a-ți recunoaşte punctele slabe şi unde mai ai de lucrat în ceea ce priveşte construirea unei relații trainice.