Există multe așteptări nerealiste de la o femeie care abia a născut. Se vor găsi multe persoane dispuse să îți dea sfaturi despre cum să îți crești copilul, în ce să te îmbraci sau ce diete să începi, deși nu ai cerut nicio părere. Un lucru pe care toate mămicile ar trebui să îl rețină este că singurele lucruri care contează cu adevărat sunt cum se simt ele în pielea lor și ce pot face pentru a-și recăpăta energia și încrederea în ele.

mamaplus.md

Plimbările cu bebelușul, cea mai frumoasă parte a zilei

Fiecare corp reacționează diferit după o sarcină, astfel încât nu toate femeile se simt pregătite să revină în sala de fitness la o lună după ce au născut. De aceea, micile plimbări cu bebelușul sunt o modalitate excelentă de a face puțină mișcare. Ai nevoie de hăinuțe potrivite pentru vremea de afară, câteva scutece de schimb și un cărucior ușor de pliat și manevrat, pentru a te bucura din plin de natură și de mișcare. Acestea sunt concepute special pentru femeile moderne și independente, care vor să rămână active și după naștere. Orice mămică își amintește emoțiile primei ieșiri în oraș cu bebelușul ei. Oamenii se uită zâmbind la bebe, îi vorbesc, vor să se joace cu el și nu mai contenesc să îți spună cât de simpatic e, iar tu nu îți mai încapi în piele de mândrie.

Organizează-ți eficient timpul

Când ai un nou-născut acasă, timpul nu îți mai aparține. Dormi când vrea el, te joci când are el chef, te întrerupi din orice pentru a-l hrăni și faci toate aceste eforturi cu sentimentul că este cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat. Este important însă pentru proaspetele mămici să nu intre într-o rutină în care să simtă că stau acasă degeaba sau că nu au timp pentru nimic altceva. Dacă simți că vrei să împărtășești experiența ta și cu alte femei care au devenit mame, îți poți face un blog personal sau te poți înscrie într-un grup de discuții. Nu numai că vei afla informații utile, dar vei vedea că și alte mămici îți împărtășesc temerile sau preocupările. Asta te va liniști și te va ajuta să capeți mai multă încredere în tine și să nu îți mai pui la îndoială fiecare decizie.

Planifică-ți ieșiri cu partenerul de cuplu sau cu prietenii

Orice mămică simte că nu poate sta departe mult timp de bebelușul ei, însă este important să îți acorzi câteva ore săptămânal pentru activitățile pe care le făceai și înainte. Asta îți va confirma că nu este nevoie să îți schimbi dramatic obiceiurile pentru a face față noului tău statut. În plus, multe femei se plâng că viața lor de cuplu a avut de suferit după ce a venit pe lume copilul. Asta se întâmplă și pentru că cei doi parteneri își concentrează toată atenția asupra bebelușului și nu mai își fac timp doar pentru ei. Când ai o seară liberă și poți lăsa copilul cu părinții tăi sau ai partenerului tău, faceți-vă programul împreună. Puteți să ieșiți în oraș cu prietenii sau să puneți la cale o seară romantică în doi. Asemenea gesturi vă vor apropia și veți face o echipă mai bună inclusiv pentru a avea grijă de cel mic.

Nu îți ascunde adevărata dispoziție

Chiar dacă vrei să fii un exemplu de putere și stoicism, nu ar trebui să îți ții ascunse emoțiile, mai ales când te simți copleșită. Oricărei mame i se poate întâmpla să simtă uneori că nu mai poate face față și nu este greșit să ceri ajutorul cuiva apropiat. Familia și partenerul de viață sunt acolo să te susțină și vor înțelege cu siguranță prin ce treci. Lipsa de somn are efecte dramatice asupra organismului, de aceea este recomandat să ațipești și tu când doarme bebelușul. Astfel, vei avea mai multă energie pentru familia ta, iar dispoziția ți se va îmbunătăți considerabil.

Timpul petrecut cu tine te va face o mamă mai bună

Femeile care își iau cel puțin 15 minute zilnic pentru a face un lucru doar pentru ele, fie că ascultă muzică, își fac un tratament facial sau citesc un capitol dintr-o carte, au mai multă răbdare și sunt mai fericite, arată un studiu. Dacă îți aloci un timp săptămânal pe care să ți-l dedici doar ție, asta va avea numai efecte benefice asupra noii tale vieți. O vizită la un salon de înfrumusețare te poate ajuta să îți recapeți încrederea în propriul tău corp și să te simți mai sexy, o ședință de masaj te va elibera de stres și te va relaxa, o cafea în oraș, într-o zi cu soare, te va ajuta să îți pui gândurile în ordine și să îți reîncarci bateriile în timp record.

Sursa