Aproximativ 10% din populația lumii este stângace, așa că a fi stângaci nu mai e un lucru atât de neobișnuit cum s-ar putea părea.

Dacă și copilul tău scrie sau desenează mai bine cu mâna stângă și preferă să facă toate lucrurile cu stânga, ți-am pregătit câteva informații curioase despre stângaci:

Copilul stângaci este mai creativ!

Bineînțeles că nu suntem categorici. Există mulți copii dreptaci cu o imaginație foarte bogată. Totuși, potrivit psihologului Chris McManus, autorul cărții „Right-hand, Left-hand”, la copiii stângaci, emisfera dreaptă, unde e localizată gândirea creativă, este mai dezvoltată.

Copilul stângaci are o viteza de gândire mai rapida!

Să nu te uimești dacă nu vei reuși după gândurile copilului tău. Stângacii au o viteză de gândire mai rapidă și din acets motiv pot găsi cu ușurință și foarte repede soluții la diferite situații-problemă.

Copilul stângaci este mai bun la activitati sportive!

Conform unui studiu realizat de Cherbuin and C. Brinkman în 2006, copiii stângaci au o viteza de raspuns mai mare si de aceea sunt mai buni la jocuri sportive precum: baschet, tenis, baseball si chiar si jocuri video.

Copilul stângaci are mai multe șanse sa aibă o minte geniala!

Einstein, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Van Gogh, Isaac Newton, Charles Darwin si Benjamin Franklin au fost stangaci.
În niciun caz nu suntem categorici, dar exemplele de mai sus ne servesc drept argumente temeinice.