Adulții sunt foarte tensionați în această perioadă, în plină epidemie de coronavirus. Mulți dintre ei sunt îngrijorați, nervoși, plini de incertitudini.

Chiar dacă avem mult de muncă și suntem nevoiți să lucrăm de acasă, nu trebuie să uităm cât de important este timpul petrecut cu copiii, în special în această perioadă. În plină epidemie de coronavirus, copiii pot învăța 3 lecții extrem de importante în viață. Iată care sunt acestea:

Sănătatea este pe primul loc

„Cum este posibil ca școlile să fie închise dacă nu este încă vacanță?”. Aceasta pare să fie întrebarea din mintea multor copii. Această situație este total nouă pentru ei (și pentru adulți de asemenea) și le este dificil să înțeleagă implicațiile acestei măsuri sau ale altor măsuri de urgență care se iau în aceste zile. Prin urmare, una dintre cele mai importante lecții pe care părinții ar trebui să le-o transmită copiilor este că singurul lucru esențial în viață este să fii sănătos, pentru că până la urmă nu poți realiza nimic dacă nu ai sănătate.

Mâinile trebuie spălate chiar dacă nu par murdare

De obicei, copiii nu suportă să aibă mâinile murdare, mai ales dacă murdăria este vizibilă. Cu această epidemie ei pot învăța că mâinile trebuie spălate de mai multe ori pe zi, pentru a preveni transmiterea bolilor. Pot asimila spălatul pe mâini ca o măsură preventivă, astfel încât să dobândească acest obicei până la vârsta adultă și să evite transmiterea mai multor boli asociate cu igiena incorectă a mâinilor.

Responsabilitatea socială: să ai grijă de tine și de sănătatea celor din jur

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem în această perioadă, în plină epidemie de coronavirus, este să fim responsabili și să rămânem în casă câteva zile sau săptămâni dacă este cazul. Trebuie să evităm contactul social și să păstrăm distanța față de cei dragi, mai ales să stăm departe de bunici sau alte persoane în vârstă. Fără îndoială este o măsură grea și dificilă, dar necesită angajamentul tuturor și, desigur, și al celor mici.

Copiii înțeleg în această perioadă că statul acasă ne ajută să avem grijă de sănătatea noastră și a celorlalți oameni, că astfel evităm transmiterea virusului COVID-19.

Prin urmare, deși nu trebuie să fim alarmați, e necesar să le vorbim clar copiilor despre epidemia de coronavirus și să îi facem să înțeleagă cât de importantă este colaborarea lor în această criză. Pentru că, în cele din urmă, statul acasă este un act de responsabilitate socială care poate face diferența între viață și moarte.