Să pornești la drum alături de copilul tău poate deveni o adevărată provocare dacă nu ai la îndemână accesoriile necesare. Începând cu scaunul auto și până la jucăriile lui preferate, toate ar trebui să-și facă loc în mașină din momentul în care apare un nou membru în familia ta. Să vedem care sunt lucrurile indispensabile pe care ar trebui să le aibă în mașină fiecare părinte.

Scaun sau înălțător auto

Indiferent de durata călătoriei, nu ar trebui să plecați la drum cu o mașină în care nu este instalat un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii, care îl va proteja pe cel mic în cazul producerii unui eventual impact. Puteți opta pentru un scaun auto sau pentru un înălțător auto pentru copii, în funcție de vârsta, greutatea și înălțimea acestuia. 

Husă pentru scaun

O husă reprezintă cea mai bună soluție la care puteți apela dacă doriți să vă asigurați că scaunele mașinii vor supraviețui călătoriei fără prea multe pete pe care va trebui apoi să încercați să le curățați. 

Covorașe auto

Podeaua mașinii este o suprafață care tinde să se murdărească destul de ușor. Covorașele auto vă vor ajuta să o mențineți curată. Dacă totuși se întâmplă ca o sticlă cu suc sau resturi de gustări să ajungă pe jos, va fi mult mai simplu să o curățați apoi. 

Organizator auto

Copiii tind să se plictisească destul de ușor în timpul unei călătorii cu mașina, mai ales dacă este vorba de un traseu pe care l-au mai parcurs deja. În acest caz este nevoie de jucării, cărți, creioane colorate și alte obiecte ce pot fi folosite pentru a-i ține ocupați pe copii în timpul călătoriei. 

Un organizator auto este ușor de instalat pe spatele scaunelor voastre și vă va ajuta să mențineți o oarecare ordine în mașină. De asemenea, copiii vor avea mai ușor acces la jucăria preferată. 

Oglindă retrovizoare

O oglindă ce se poate prinde de tetiera banchetei din spate sau una care se poate fixa pe oglinda retrovizoare a mașinii vă va scuti de grija de a vă întoarce tot timpul pentru a vedea ce fac copiii în spate. 

Este un accesoriu deosebit de util, în special atunci când călătoriți cu un bebeluș, iar scaunul acestuia este montat cu spatele la direcția de mers. 

Perne pentru gât

Dacă plănuiți o călătorie mai lungă sau dacă știți că micul ocupant al mașinii ar putea dori să doarmă, ar fi o idee bună să aveți în autoturism și o pernă pentru gât. Aceasta îi va susține gâtul și îl va ajuta să se simtă confortabil în timpul somnului. Este indicat să optați pentru una care se poate curăța ușor.  

Pătură de călătorie

Tot pentru acele ocazii în care cel mic va dori să tragă un pui de somn în mașină, ar fi bine să aveți la îndemână și o pătură moale și pufoasă. Aceasta se poate dovedi utilă și în alte situații, cum ar fi un picnic neplanificat. 

Parasolare

Razele soarelui îi pot deranja pe copii în timpul unui drum cu mașina. Parasolarele vor filtra razele soarelui și, dacă optați pentru unele colorate, pe care să poată fi admirate personajele preferate ale copiilor, le veți oferi o sursă suplimentară de distracție. 

Coș de gunoi pentru mașină

Oricât de des le-ați repeta că gunoiul nu se aruncă pe jos, copiii ar putea fi înclinați să ignore această regulă în timpul unui drum cu mașina, mai ales dacă nu există un obiect special destinat acestui scop. 

Un coș de gunoi pentru mașină reprezintă o soluție perfectă pentru această problemă; copii vor fi mai înclinați să mențină curățenia în autoturism dacă au unde să arunce hârtiile, șervețele sau ambalajele gustărilor și băuturilor. 

Suport auto pentru tabletă

Dacă planificați o călătorie mai lungă, atunci probabil pe listă de necesități a ajuns și o tabletă pe care copilul poate urmări filmele preferate. Îi va fi mai ușor să facă asta dacă tableta este fixată într-un suport auto. Sunt suporturi care pot fi montate pe tetiera scaunului sau pe parbrizul mașinii.